Καρδιά

Έξι μπύρες ή έξι ποτήρια κρασί την εβδομάδα κάνουν καλό στην καρδιά

Η κατανάλωση κρασιού ή μπύρας βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων σύμφωνα με νέα μελέτη που διενεργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα, η μελέτη προτείνει στους επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσουν τους πολίτες πως καταναλώνοντας έξι μπύρες ή έξι ποτήρια κρασί κάθε εβδομάδα ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που εκπόνησαν τη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «BMC Medicine», ανέλυσαν τις συνήθειες 35.132 Βρετανών και Γάλλων ασθενών για μια δεκαετία και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία καταγράφουν στη μελέτη τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα όσοι καταναλώνουν σε σταθερή βάση έξι ποτήρια μπύρα ή έξι μικρά ποτήρια κρασί έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια στιγμή πρόβλημα που σχετίζεται με τη στεφανιαία νόσο.

Όσοι καταναλώνουν περιστασιακά αλκοόλ αντιμετωπίζουν 18% μεγαλύτερο κίνδυνο, όσοι δεν πίνουν καθόλου έχουν 47% πιθανότητες να νοσήσουν, ενώ οι πρώην αλκοολικοί αποτελούν την ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Η επικεφαλής της μελέτης, Ντάρα Ο’ Νιλ ανέφερε: «Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι πολιτικές και οι παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών για την κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσαν να έχουν οφέλη για την δημόσια υγεία μειώνοντας τα φαινόμενα καρδιαγγειακών νοσημάτων».

Από την πλευρά της, η Βικτόρια Τέιλορ, στέλεχος του βρετανικού οργανισμού για την καρδιά, ανέφερε: «Υπάρχει μια ισορροπία που πρέπει να αναζητηθεί ανάμεσα στους κινδύνους και τα οφέλη της κατανάλωσης αλκοόλ. Οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις σε άλλες παθήσεις του κυκλοφορικού, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και η αγγειακή άνοια, καθώς και για καρκίνους. Υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, όπως η καλή φυσική κατάσταση και η σωστή διατροφή».

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies