Home / Διατροφή / Η επιλογή του decaf στιγμιαίου καφέ στη διατροφή σας
Η επιλογή του decaf στιγμιαίου καφέ στη διατροφή σας

Η επιλογή του decaf στιγμιαίου καφέ στη διατροφή σας

Ο decaf στιγμιαίος καφές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ροφήματος χωρίς καφεΐνη.

Έχει φυσικά ως πρώτη ύλη τον καρπό του καφέ, από τον οποίο όμως έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη με φυσικό τρόπο, με μια διαδικασία που λέγεται αποκαφεϊνοποίηση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέθοδοι αποκαφεϊνοποίησης. Αν και όλες θεωρούνται ασφαλείς και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αυτή που χρησιμοποιείται για το στιγμιαίο καφέ είναι η πιο φυσική, καθώς γίνεται μόνο με τη χρήση νερού. Όσον αφορά τη διατροφική του αξία, ξεχωρίζει για το αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και ιδιαιτέρως μια κατηγορία που ονομάζονται χλωρογενικά οξέα.

Τα εν λόγω συστατικά ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης νοσημάτων που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου. Ακόμη, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά του καφέ πιθανόν να συνδέονται με την πρόληψη εκφυλιστικών νοσημάτων του νευρικού συστήματος, όπως η νόσος Parkinson και το Alzheimer.

Για εσάς λοιπόν που θέλετε να απολαμβάνεται ένα δροσερό frappé το καλοκαίρι ή μια κούπα ζεστού στιγμιαίου καφέ τις πιο κρύες ημέρες του έτους, έχετε μια φυσική επιλογή που ακούει στο όνομα decaf στιγμιαίος.

Διαβάστε επίσης

Τι ώρα πρέπει να πιεις τον τελευταίο καφέ αν θέλεις να μην έχεις πρόβλημα με τον ύπνο το βράδυ

Τι ώρα πρέπει να πιεις τον τελευταίο καφέ αν θέλεις να μην έχεις πρόβλημα με τον ύπνο το βράδυ

Εσείς πόσους καφέδες την ημέρα πίνετε; Και πότε είναι η ιδανική ώρα για τον τελευταίο αν …