Είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα πολύχρωμα κοκτέιλ δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα σου. Από την άλλη, δύσκολα θα καταφέρεις να πας σε όλα αυτά τα πάρτι και τα γιορτινά τραπέζια και να καταφέρεις στον πειρασμό να γεμίσεις το ποτήρι σου κρασί. Άλλωστε, είναι η εποχή που οι περιορισμοί οφείλουν να είναι χαλαροί και που όλοι αξίζουμε να περάσουμε καλά χωρίς ενοχές.

1. Σκέψου τι θα παραγγείλεις
Δεν παχαίνουν εξίσου όλα τα αλκοολούχα ποτά. Κι από τη στιγμή που οι θερμίδες τους είναι “κενές”, δηλαδή δεν προσφέρουν καμία θρεπτική ουσία, καλό είναι να επιλέγεις όσα παχαίνουν λιγότερο. Μερικές από τις πιο light επιλογές είναι:
Κόκκινο ή λευκό κρασί (περίπου 120 θερμίδες/ποτήρι)
Σαμπάνια (77 θερμίδες/ποτήρι)
Βότκα ή τζιν με σόδα (64 θερμίδες/ποτό)
Μπίρα light (55-120 θερμίδες/ποτήρι)

2. Πιες νερό ανάμεσα στα ποτά
Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση και προκαλεί αφυδάτωση, κάτι που επηρεάζει τον οργανισμό και μπορεί σε ακραίες συνθήκες να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι κάθε κύτταρο του οργανισμού σου χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Για το εξασφαλίσεις, μην ξεχάσεις να πιεις νερό πριν ξεκινήσεις για το πάρτι και να γεμίζεις το ποτήρι σου με νερό κάθε φορά που αδειάζει από το ποτό.

3. Βάλε ένα όριο
Ο προγραμματισμός έχει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Πριν ξεκινήσει η βραδιά, βάλε στο πρόγραμμα να μην πιεις περισσότερα από δύο ποτήρια κρασί, για παράδειγμα. Ακόμα κι αν πρόκειται να μείνεις στο πάρτι για πολλές ώρες ακόμα, μπορείς να συνεχίσεις πίνοντας νερό ή κάποιο μη αλκοολούχο ποτό.

 

 

 

 

 

Πηγή: shape.gr