Home / Πρώτες Βοήθειες / Hangover / Hangover; Πώς θα το αποφύγετε και τι να κάνετε εάν συμβεί!
Hangover; Πώς θα το αποφύγετε και τι να κάνετε εάν συμβεί!

Hangover; Πώς θα το αποφύγετε και τι να κάνετε εάν συμβεί!

Ο πιο απλός, βέβαια, τρόπος για να μην υποφέρουμε από hangover είναι να μην το παρακάνουμε με το ποτό και να μην πίνουμε με άδειο στομάχι!

2 συμβουλές πριν το ποτό
Δεν πίνουμε με άδειο στομάχι αφού η παρουσία φαγητού στο στομάχι επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο απορροφάται το αλκοόλ.
Πίνουμε πολύ νερό μαζί με τα ποτά μας – η σύσταση των ειδικών είναι ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοολούχου ποτού.

 

Μέλι 
Αν δεν αντέχετε το σκέτο μέλι την επόμενη μέρα, συνδυάστε το με ένα κρακεράκι ή φρυγανιά. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συμπυκνωμένη φρουκτόζη που βοηθούν να απομακρυνθούν γρήγορα τα κατάλοιπα του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Κινόα
Η κατανάλωση αλκοόλ εξαντλεί τα αμινοξέα του οργανισμού –των ζωτικών στοιχείων της πρωτεΐνης–, όμως η ισορροπημένη περιεκτικότητα της κινόα σε αμινοξέα μπορεί να βοηθήσει στην επανόρθωση της ζημιάς.

Φρυγανισμένο ψωμί
Μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί θα σου μας προσφέρει μια μικρή –αλλά ικανή– ποσότητα υδατανθράκων που ενδεχομένως το σώμα σου χρειάζεται έπειτα τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Το φρυγανισμένο ψωμί είναι εύπεπτο και ελαφρύ και συνιστά ένα πολύ καλό συστατικό πρωινού (ιδανικά μαζί μ’ εκείνο το αβγουλάκι ή λίγο τυράκι) μετά το hangover.

 

 

 

 

Πηγή: shape.gr

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις καλοκαιρινές τροφές που ξεφουσκώνουν

Τέσσερις καλοκαιρινές τροφές που ξεφουσκώνουν

Μια από τις καταστάσεις που εμφανίζονται στον οργανισμό πιο συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι …