Home / Ομορφιά / Oι ρυτίδες του προσώπου μας αποκαλύπτουν μυστικά για την υγεία μας
Oι ρυτίδες του προσώπου μας αποκαλύπτουν μυστικά για την υγεία μας

Oι ρυτίδες του προσώπου μας αποκαλύπτουν μυστικά για την υγεία μας

Όπως το χρώμα των ματιών σας μπορεί να συνδεθεί με βαθύτερα χαρακτηριστικά σχετικά με την προσωπικότητά σας, έτσι και οι ρυτίδες αποκαλύπτουν συναρπαστικές λεπτομέρειες για το σώμα και την υγεία μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς χαρτογράφησης προσώπου, το πρόσωπο συνδέεται απευθείας με το σώμα. Μέσα από τις γραμμές και τα σημάδια στο δέρμα και στα μάτια μας, τα κορμιά μας στέλνουν μηνύματα και προειδοποιητικά σημάδια σχετικά με την υγεία μας και τα μηνύματα αυτά μπορούν να γίνουν απίστευτα διαφωτιστικά.
Μέσα λοιπόν από το πρίσμα της χαρτογράφησης του προσώπου της φυσικής θεραπείας και της αποδεδειγμένης εδώ και αιώνες συνεκτικότητας του σώματος και της ψυχής ως Όλον, θα αποκρυπτογραφήσουμε κάθε γραμμή, κάθε ρυτίδα και κάθε σημάδι, τι μπορεί τελικά να σημαίνει για την υγεία μας.Οι ρυτίδες του προσώπου αποκαλύπτουν για τη συνολική υγεία 1. Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο

Οριζόντιες ρυτίδες

Οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο συχνά αποκαλούνται και ως γραμμές προβληματισμού. Όταν έχεις αυτές τις γραμμές υποδηλώνεται πως έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα στρες. Είναι ένα σημάδι πως μπορεί να χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης.

Οι συγκεκριμένες γραμμές συνδέονται επίσης απευθείας με το στομάχι. Μπορεί να είναι μια ένδειξη πως καταναλώνεις πολλή ζάχαρη και λιπαρά και δεν ενυδατώνεσαι σωστά. Εάν όντως έχεις αυτές τις γραμμές πρέπει να συγκεντρωθείς στο τι ακριβώς βάζεις μέσα στο σώμα σου σωματικά και ψυχικά.

2. Δεξιά γραμμή μεσόφρυου

Ρυτίδες δεξιά γραμμή μεσόφρυου

Όταν έχεις μια βαθιά οριζόντια γραμμή ανάμεσα στα φρύδια σου είναι ένα σημάδι ότι τα εσωτερικά σου όργανα ίσως είναι κάπως αδύναμα.

Η δεξιά γραμμή στο μεσόφρυο συνδέεται συγκεκριμένα με το συκώτι. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βελτιώνουν την υγεία του συκωτιού όπως τα πράσινα λαχανικά, τα γλυκά φρούτα και οι φυτικές ίνες. Για να δυναμώσεις το συκώτι θα βοηθούσε εάν ελάττωνες τον καφέ, τα πικάντικα φαγητά και το αλάτι. Φυσικά, εάν έχεις σοβαρά προβλήματα με το συκώτι, θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

3. Η αριστερή γραμμή μεσόφρυου

Αριστερή γραμμή μεσόφρυου

Συνδέεται με τη σπλήνα. Μια βαθιά τέτοια γραμμή μπορεί να υποδηλώνει αδυναμία ή πρόβλημα στη σπλήνα. Εάν υποπτεύεσαι οτιδήποτε σοβαρό, πρέπει να αναζητήσεις ιατρική παρακολούθηση. Αλλά αν θέλεις να κάνεις πρόληψη και να ενδυναμώσεις τη σπλήνα σου με συγκεκριμένα φαγητά, απλά κόψε την πολλή ζάχαρη από τη διατροφή σου. Ο καλύτερος φυσικός τρόπος ενδυνάμωσης αυτού του οργάνου είναι τα αποξηραμένα φρούτα μιας και αντικαθιστούν θαυμάσια τη ζάχαρη.

4. Η ρυτίδα στη γέφυρα της μύτης

Ρυτίδα γέφυρα μύτης

Οι άνθρωποι που έχουν τη συγκεκριμένη ρυτίδα είναι ευαίσθητοι σε εποχιακές και μη εποχιακές αλλεργίες. Όλως περιέργως αυτή η γραμμή σχετίζονται και με τη λίμπιντο. Εάν λοιπόν έχεις αυτή τη γραμμή, ίσως δεν απολαμβάνεις την ερωτική σου ζωή και ίσως είναι μια ένδειξη πως θα έπρεπε να δώσεις λίγη σπιρτάδα σε αυτό το κομμάτι σου.

5. Οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας

Ρυτίδες πόδι χήνας

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες γραμμές στο πρόσωπο και εμφανίζονται στην άκρη των ματιών σου και από τις δύο πλευρές, παρόλο που μπορεί να είναι ένα σημάδι πως γελάς με τη καρδιά σου (κάτι που σίγουρα είναι πολύ καλό). Μπορεί να έχουν να κάνουν και με την όρασή σου. Εάν συνεχώς μισοκλείνεις τα μάτια σου για να κοιτάξεις το τηλέφωνο, την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, ασυναίσθητα βαθαίνεις τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας.

Συμπληρωματικά με αυτό, το πόδι της χήνας συνδέεται με το στομάχι, τα νεφρά και το συκώτι και θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη πως έχεις αδύναμα εσωτερικά όργανα και χρειάζεται να ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή και να εντάξεις τη γυμναστική ζωή σου.

6. Μαύροι κύκλοι ή σακούλες

Ρυτίδες κύκλοι σακούλες

Όλοι έχουμε ξυπνήσει κάποια πρωινά όπου δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά και παρατηρούμε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια. Αλλά αυτοί οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες συνδέονται με τα νεφρά. Αυτές οι σακούλες μπορεί να δείχνουν αδυναμία στα νεφρά που μπορεί εύκολα να αντισταθμιστεί με φρούτα, λαχανικά και πολλά υγρά.

Επίσης συνδέονται με το κυκλοφορικό σύστημα και μπορεί να σημαίνει κακή κυκλοφορία του αίματος. Μπορείς να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος με γυμναστική, yoga, massage. Φυσικά, εάν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα πρέπει να δεις το γιατρό σου.

7. Μαλακά σημεία στα μάγουλα

Ρυτίδες μάγουλα
Εάν παρατηρήσεις μαλακά σημεία στα μάγουλα, πανάδες ή δυσχρωμίες, σίγουρα κάτι συμβαίνει βαθιά εσωτερικά. Τα μαλακά σημεία μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων πέψης και σε αυτή την περίπτωση κηλίδες, κοκκινίλες ή άλλες δυσχρωμίες στα μαγούλα μπορεί να σημαίνουν προβλήματα με τους πνεύμονες. Οι πνεύμονες είναι βασικά ζωτικά όργανα ,γι’ αυτό καλό θα ήταν να εξασκηθείς σε ασκήσεις αναπνοής και αερόβια σωματική άσκηση, όπως το τρέξιμο.

8.Κόκκινη Μύτη

Κόκκινη μύτη

Μια κόκκινη μύτη μπορεί να είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η μύτη συνδέεται απευθείας με την καρδιά, το κυκλοφορικό σύστημα και την πίεση, αυτό είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει ο γιατρός σου αλλά κι εσύ, πολύ εύκολα, με ένα πιεσόμετρο, στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Η υγεία της καρδιάς είναι εξαιρετικά σημαντική και μια κόκκινη μύτη μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να προσπαθείς να αποφεύγεις τα πικάντικα φαγητά, το αλκοόλ και τον καφέ. Επίλεξε φαγητά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλών λιπαρών οξέων, όπως τα avocados, είναι τα καλύτερα για σένα.

9. Γραμμές στη ρινοπαρειακή αύλακα

Ρινοπαρειακή αύλακα

Πολλοί άνθρωποι έχουν κάθετες γραμμές στις δύο πλευρές δίπλα από το στόμα. Οι πλαϊνές αυτές γραμμές σχετίζονται με το έντερο. Ένα όργανο που συνήθως δεν δίνουμε πολλή σημασία αλλά είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα μεγαλώνοντας. Ευτυχώς για μας, είναι ένα εύκολο σημείο του σώματος που μπορεί να λάβει φυσική υποστήριξη με φυτικές ίνες, βιταμίνη D, γυμναστική και πολλά υγρά.

10. Οι γραμμές γέλιου

Γραμμές γέλιου

Οι γραμμές γέλιου έχουν προφανώς δύο τελείως διαφορετικές αιτίες. Φυσικά εάν είσαι το άτομο που συνεχώς γελάει, είναι φυσικό να έχεις βαθιές ρυτίδες γέλιου. Σε αυτή τη περίπτωση συνέχισε να γελάς και αγάπησε τις ρυτίδες σου. Αν όμως δεν πιστεύεις πως το γέλιο είναι η αιτία αυτών των γραμμών, μπορεί να αντικρίζεις το σημάδι από ένα αδύναμο πάγκρεας. Τα φαγητά που προάγουν την υγεία του παγκρέατος είναι τα μούρα, τα κεράσια, τα σταφύλια, το σκόρδο, το σπανάκι, οπότε καλό θα ήταν να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου.

11. Κάθετες γραμμές στο άνω χείλος

Ρυτίδες άνω χείλος

Αυτές τις γραμμές τις συναντούμε συνήθως στους καπνιστές, Το κάπνισμα είναι μια μη φυσική αιτία πρόκλησης αυτών των ρυτίδων. Αυτή όμως η περιοχή συνδέεται επίσης με τη σπλήνα. Για ενδυνάμωση της σπλήνας τρώμε ρίζες λαχανικών όπως παντζάρια και καρότα και βοηθητικά επίσης μπορεί να είναι τα μικρά συχνά γεύματα.

12. Σημάδια στα χείλη

Ρυτίδες χείλη

Τα σημάδια στα χείλη έχουν πολλές εξηγήσεις, ίσως να υποδηλώνουν κακή κυκλοφορία όπου και σε αυτή την περίπτωση η γιόγκα, το μασάζ ή η φυσική δραστηριότητα βοηθούν πολύ. Ωστόσο τα σημάδια στα χείλη μπορεί να προειδοποιούν για προβλήματα στο έντερο, ξανά λοιπόν οι φυτικές ίνες θα δώσουν τη λύση και μια άλλη πρόταση θα ήταν ο καθαρισμός εντέρου από κάποιον ειδικό.

13. Οι Ρυτίδες στο λαιμό

Ρυτίδες λαιμού

Οι ρυτίδες του λαιμού σχετίζονται με το θυρεοειδή αδένα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσετε την υγεία του θυρεοειδούς εάν υπάρχει διαγνωσμένο πρόβλημα, ακολουθώντας τη φαρμακευτική αγωγή, αν όχι και θέλουμε πρόληψη, η μείωση, ή η διακοπή της γλουτένης βοηθάει σημαντικά. Θα βοηθήσεις πολύ το θυρεοειδή σου και εάν χάσεις βάρος.

14. Δαχτυλίδι γύρω από την ίριδα του ματιού

Ίριδα ματιού

Σε συνδυασμό με τον έλεγχο των γραμμών και των ρυτίδων σου καλό θα είναι να κάνεις και έναν έλεγχο στα μάτια. Εάν παρατηρήσεις ένα δαχτυλίδι γύρο από την ίριδα του ματιού, συνήθως κιτρινωπό, υπάρχει πιθανότητα να έχεις αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης. Η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνεις για να τη μειώσεις, όπως το να τρως περισσότερα λαχανικά, να σταματήσεις τα κακά λιπαρά και να προθέσεις στη δίαιτα σου τροφές όπως η σόγια και οι ξηροί καρποί.

15. Διογκωμένες φλέβες στους κροτάφους

Φλέβες κρόταφοι

Αυτό το σημάδι μπορεί να μας δείχνει υψηλή πίεση. Προφανώς μειώνοντας το στρες είναι το κλειδί για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ένα μάθημα γιόγκα, ένας περίπατος ή οι διακοπές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους. Υπάρχουν επίσης και ένα σωρό άλλοι φυσικοί τρόποι για να μειώσεις την πίεσή σου. Οι μπανάνες, η μείωση του αλατιού και η ήπια άσκηση.

16. Ρυτίδα κάτω από το κάτω χείλος στη μέση της γνάθου

Ρυτίδα κάτω χείλος
Αρκετοί άνθρωποι κάνουν ένα δίπλωμα στο σαγόνι που μοιάζει με ένα μικρό λακκάκι στο πηγούνι. Αλλά εάν έχετε μια ρυτίδα ακριβώς κάτω από το κάτω χείλος και επάνω από το πηγούνι, μάλλον συσσωρεύετε αρκετά αρνητικά συναισθήματα.

Όλα τα αρνητικά συναισθήματα μας αντανακλώνται σε αυτή τη ρυτίδα και μελλοντικά, αν συνεχίσετε να τα συγκρατείτε, θα καταστρέψετε την υγεία σας. Ίσως ήρθε η στιγμή να απελευθερώσετε το άγχος, την πίεση και το θυμό που έχετε εγκλωβίσει.

Ποια είναι η γνώμη σας τώρα για τις ρυτίδες σας;

Μήπως δεν είναι μόνο ενοχλητικές για την ομορφιά μας αλλά μας δίνουν και χρήσιμες πληροφορίες για το σώμα μας;

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: alopiliving.com

Διαβάστε επίσης

Η μόρφωση κάνει καλό και στην υγεία

Η μόρφωση κάνει καλό και στην υγεία

Η μόρφωση και γενικότερα οι σπουδές κάνουν καλό και στην υγεία. Συγκεκριμένα Βρετανοί και Ελβετοί …