Home / Υγεία / Πρόληψη / Μήπως κοιμάστε “αγκαλιά” με βακτήρια και μύκητες;
Μήπως κοιμάστε "αγκαλιά" με βακτήρια και μύκητες;

Μήπως κοιμάστε “αγκαλιά” με βακτήρια και μύκητες;

Σε δημοσκόπηση που έγινε στο εξωτερικό σε δείγμα 1.187 ανθρώπων και στην ερώτηση “πόσο συχνά πλένουν τα σεντόνια τους και αλλάζουν τα μαξιλάρια τους”, οι απαντήσεις ήταν μη αναμενόμενες.

Το 44% των γυναικών ανέφερε ότι πλένει τα σεντόνια μία φορά τη βδομάδα, το 31% ότι τα πλένει δύο φορές το μήνα και το 16% μόλις μία φορά το μήνα. Στο μεταξύ, το 32% των γυναικών ανέφερε ότι δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ τα μαξιλάρια του.

“Πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου ή να τα αλλάζεις τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα”, μας συμβουλεύει ο Philip Tierno, Jr., Ph.D., διευθυντής της κλινικής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που ξαπλώνεις στα νέα σου σεντόνια, τα γεμίζεις με νεκρό δέρμα(καθώς χάνεις εκατομμύρια δερματικά κύτταρα καθημερινά),λοσιόν, μεικ απ, ιδρώτα, τρίχες και οτιδήποτε έχεις φέρει από έξω στη διάρκεια της ημέρας, όπως γύρη, μούχλα και άλλους ρύπους.

Όλα αυτά φέρνουν μαζί τους και ένα πακέτο από όχι και τόσο υγιή βακτήρια, όπως ο ιδρώτας για παράδειγμα, που μπορεί να μεταφέρει Ε.Coli από όταν πήγες στο μπάνιο στα σεντόνια σου- γεγονός που γίνεται χειρότερο όσο καθυστερείς να τα πλύνεις.

 

 

 

Πηγή:  Shape.gr

Διαβάστε επίσης

Το σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια

Το σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια

Οι δουλειές του σπιτιού και το καθάρισμά του είναι απαραίτητα και ταυτόχρονα χρονοβόρα και κουραστικά. …