Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Παρουσία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στην απονομή βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Παρουσία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στην απονομή βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέστη την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 στην ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

 

Στην εκδήλωση αυτή απενεμήθησαν βραβεία σε πλοιάρχους, οι οποίοι έσωσαν ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν στη θάλασσα και βοήθησαν στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμη, απενεμήθησαν υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε τέκνα αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς επίσης και σε αριστεύσαντα τέκνα πλοιάρχων στις εξετάσεις των Α.Ε.Ι. το 2015.

 

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, μετά την ομιλία του, απένειμε πρώτος τα βραβεία στους τιμηθέντες πλοιάρχους.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, πλήθος υπουργών και βουλευτών, εκπρόσωποι Οργανισμών & Σωματείων και πλήθος κόσμου.

 

Επισημαίνεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την τεράστια προσφορά των μελών της στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών.    

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …