Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Έγκριση FDA σε επαναστατική θεραπεία της J&J για το πολλαπλούν μυέλωμα
Έγκριση FDA σε επαναστατική θεραπεία της J&J για το πολλαπλούν μυέλωμα

Έγκριση FDA σε επαναστατική θεραπεία της J&J για το πολλαπλούν μυέλωμα

Ενέκριναν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την πειραματική θεραπεία της Johnson & Johnson, που προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει άλλες επιλογές ενάντια στον καρκίνο του αίματος.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το Darzalex (daratumumab) εγκρίθηκε για ασθενείς που είχαν ήδη υποβληθεί σε τρεις τουλάχιστον θεραπείες για τον καρκίνο, που επηρεάζει τα κύτταρα του πλάσματος που καταπολεμούν τις λοιμώξεις στο μυελό των οστών.
Το Darzalex, χορηγείται με έγχυση και αποτελεί ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που δρα βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα στην επίθεση από τα καρκινικά κύτταρα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μελέτη 106 ασθενών οι όγκοι συρρικνώθηκαν ή δεν ήταν πλέον ανιχνεύσιμοι στο 29% των ασθενών που έλαβαν Darzalex. Το όφελος διήρκεσε κατά μέσο όρο 7,4 μήνες. Σε δεύτερη μελέτη, με τη συμμετοχή 42 ασθενών, το 36% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο της Johnson & Johnson είδαν μερική ή πλήρη μείωση των όγκων.
Το φάρμακο είχε χαρακτηριστεί ως «σημαντική ανακάλυψη» από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.
Το daratumumab στοχεύει τα κύτταρα του μυελώματος και στρατολογεί συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος προκειμένου να επιτεθεί στον καρκίνο.
Το φάρμακο, για το οποίο η Johnson & Johnson έχει αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα από την δανέζικη εταιρεία Genmab, δοκιμάζεται σε άλλες θεραπείες για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας των ασθενών.
Εκτιμάται ότι 26.850 Αμερικανοί αναμένεται να διαγνωστούν με πολλαπλούν μυέλωμα το 2015

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr