Μπορεί το ξύρισμα να είναι δεύτερη φύση για τους περισσότερους άντρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ανώδυνο για την υγεία της επιδερμίδας σας και για την εμφάνισή σας. Σύμφωνα με τον τέταρτης γενιάς κουρέα και ιδιοκτήτη του Grand Royal Barbers, Steve Salecich, υπάρχουν δύο βασικά λάθη που έχουν σχέση με την υγεία του δέρματος.

Δεν προετοιμάζετε σωστά το πρόσωπο πριν το ξύρισμα

“Πολλοί άντρες ξυρίζονται στο ντους ή βιαστικά το πρωί, χωρίς να έχουν προετοιμάσει την επιδερμίδα τους. Η συνήθεια να μην μαλακώνετε τα γένια πριν αρχίσετε το ξύρισμα μπορεί να οδηγήσει σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και δημιουργούν κύστεις ή φλεγμονές, κοψίματα και μικρά κόκκινα ερεθισμένα σπυράκια, συνήθως στην περιοχή κάτω από το πηγούνι και αριστερά και δεξιά του μήλου του Αδάμ.

Τι μπορείτε να κάνετε; Αν συνηθίζετε να κάνετε ντους το πρωί, ξυριστείτε μετά οπότε θα έχουν ανοίξει οι πόροι σας και θα έχουν μαλακώσει τα γένια. Διαφορετικά, πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό προς ζεστό νερό και μετά απλώστε τον κατάλληλο αφρό ή τζελ ξυρίσματος.

Δεν ολοκληρώνετε σωστά το ξύρισμα

Αν αφήνετε τους πόρους σας ανοιχτούς μετά το ξύρισμα μπορεί αυτή η συνήθεια να δημιουργήσει ξηρότητα, κοκκινίλες και σπυράκια στο δέρμα του προσώπου σας, λέει ο Salecich. Για να κλείσουν οι πόροι μετά το ξύρισμα πλύνετε καλά το πρόσωπό σας με κρύο νερό και απλώστε στην επιδερμίδα σας μια καταπραϋντική και ενυδατική κρέμα ή after shave. Αυτή θα ηρεμήσει τυχόν ερεθισμούς που προκλήθηκαν από το ξυράφι, ειδικά στα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου σας.