Home / Υγεία / Μερικές συμβουλές υγείας για Φθινόπωρο και Χειμώνα
Μερικές συμβουλές υγείας για Φθινόπωρο και Χειμώνα

Μερικές συμβουλές υγείας για Φθινόπωρο και Χειμώνα

Με το φθινοπωρινό αέρα να τσιμπάει και το καλοκαίρι να μας έχει αποχαιρετήσει για τα καλά, είμαστε ευάλωτοι σε μία ολόκληρη γκάμα νέων ασθενειών και κινδύνων. Η ποδοσφαιρική σεζόν αρχίζει, και το ίδιο κάνει και το σχολείο. Δυστυχώς ξεκινάει και η εποχή της γρίπης. Για να σας βοηθήσουμε να διατηρηθείτε υγιείς μαζέψαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για το φθινόπωρο.

Το πρώτο σημαντικό tip είναι ένα κλασικό παραδοσιακό μπάρμπεκιου. Ετοιμάστε ένα καλό μπάρμπεκιου για εσάς και τους φίλους σας.

Θα χρειαστείτε για αρχή, μια σχάρα. Μετά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει. Απλό σουβλάκι, λαχανικά, φρούτα, και άπαχο κρέας, σε αμέτρητους συνδυασμούς μπορούν σας οδηγήσουν στην απόλαυση. Μόνο μην ξεχνάτε ότι σημαντικό κομμάτι του γεύματος, πρέπει πάντα να είναι τα φρέσκα λαχανικά. Μόνο κρέας και πατάτες θα σας παχύνει. Ο σκοπός δεν είναι να παχύνουμε, αλλά να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με τις αναγκαίες θερμίδες για να αντέξει στην αλλαγή του καιρού.

Απλά θυμηθείτε, το αλκοόλ είναι γεμάτο με θερμίδες. Απολαύστε το αγαπημένο σας, αλλά μην το παρακάνετε. Το μυστικό είναι να τηρούμε το μέτρο.

Συμβουλές ύπνου για να χάσουν το περιττό βάρος τα παιδιά

Μήπως το παιδί σας δεν  κοιμάται αρκετά; Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τους περισσότερους μαθητές και να τους δημιουργήσει υπνηλία στο σχολείο. Μελέτες δείχνουν μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ έλλειψης ύπνου και παχυσαρκίας. Έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τις ορμόνες της πείνας, αυτό μπορεί να κάνει τα παιδιά να τρώνε περισσότερο. Επίσης, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να ασκηθούν (και να κάψουν θερμίδες) όταν είναι κουρασμένα.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά και τους εφήβους να κοιμηθούν αρκετά και ποιοτικά:

• Αφαιρέστε τις τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα γκαντζετάκια  από τα υπνοδωμάτια των παιδιών.
• Αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα πριν τον ύπνο.
• Να αναπτυχθεί μια κανονική ρουτίνα ώρας για ύπνο.
• Ρυθμίστε συγκεκριμένες ώρες για ύπνο και ώρες αφύπνισης.
• Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ήσυχο, σκοτεινό, χαλαρωτικό – και δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.
• Βοηθήστε τα παιδιά να ηρεμήσουν λίγες ώρες πριν τον ύπνο.
• Βαριά μελέτη, ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, ή τα video games θα πρέπει να τελειώσουν νωρίς το βράδυ για να δοθεί χρόνος στα παιδιά να αποφορτιστούν.

Πόσο ύπνο χρειάζεται χρειάζονται τα μικρά παιδιά; Εξαρτάται από το παιδί. Αλλά εδώ είναι μερικές γενικές κατευθυντήριες γραμμές από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Αμερικής:

• Ηλικίες 3-5: 11-13 ώρες
• Ηλικίες 5-12: 10-11 ώρες
• Ηλικίες 11-17: 09.05-09.25 ώρες

Σταματήστε το κάπνισμα και μην φοβάστε δεν θα πάρετε βάρος

Εάν έχετε τελικά αποφασίσει να κόψετε το κάπνισμα, υπάρχει μια καλή είδηση: Η διακοπή του καπνίσματος δεν θα σας κάνει να κερδίσετε βάρος μακροπρόθεσμα. Μερικοί άνθρωποι πάρει 3-4 κιλά  πολύ γρήγορα, αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό.

Οι ειδικοί συμφωνούν, να λάβετε βοήθεια και υποστήριξη από το γιατρό σας, την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Ένα γιατρό ή επαγγελματία ψυχικής υγείας που μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε σε μια προσέγγιση που σας ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα φάρμακα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Συνδυάστε το φάρμακο με άλλες στρατηγικές για να κόψετε το κάπνισμα.  Μερικά τρόφιμα και ποτά κάνουν τα τσιγάρα να έχουν καλύτερη γεύση και ίσως είναι καλύτερα τον πρώτο καιρό να τα αποφύγετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καφές.  Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας και να αλλάξετε τον καφέ (ή αλκοόλ) για ένα ποτήρι γάλα. Αφήστε τη γεύση σας να καταπνίξει αυτές τις λιγούρες.

 

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19 …