Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό
Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό  και άπτονται των αρμοδιοτήτων  του Υπουργείου Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης  Μπασκόζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας  Σπύρος  Κοκκινάκης,  ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος  Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ  Νίκος   Παπαευσταθίου,  ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος  Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί  παράγοντες.
Με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στα σημεία υποδοχής- κυρίως στα νησιά του Β. Αιγαίου (Μυτιλήνη και Κω)- δρομολογήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

  • Επέκταση της λειτουργίας του ωραρίου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Περεταίρω ενίσχυση του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στους χώρους πρώτης υποδοχής με υγειονομικό προσωπικό.
  • Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και των χώρων πρώτης υποδοχής με νοσηλευτές.
  • Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Λεπτομερής καταγραφή των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων- μεταναστών με στόχο τη χρηματοδοτική κάλυψη.

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την παραίτηση του Κ. Καρακατσιανόπουλου

Ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την παραίτηση του Κ. Καρακατσιανόπουλου

Με αφορμή την παραίτηση του Κ. Καρακατσιανόπουλου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ, η …