Τα καλοκαιρινά φρούτα, ζουμερά και δροσερά, είναι μια τέλεια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και βέβαια νερού που τόσο έχουμε ανάγκη μέσα στο ζεστό καλοκαίρι.

Εκτός όμως από τις φορές που θα τα απολαύσουμε σκέτα, τα φρούτα μπορούν να συνδυαστούν με πολλές ακόμη τροφές πλουτίζοντας τη διατροφή μας και αλληλοσυμπληρώνοντας τα θρεπτικά τους συστατικά δίνοντάς μας ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες.

Φρούτα με γαλακτοκομικά: τέλειο και θρεπτικός συνδυασμός

Το γιαούρτι, όπως και το τυρί, χάρη στα λιπαρά που περιέχει στη σύνθεσή του, διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (Α, Β, Ε και Κ) και των καροτινοειδών που υπάρχουν σε αφθονία στα φρούτα.

Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με τα φρούτα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για το πρωινό, αφού βοηθά τον οργανισμό μας να αναπληρώσει γρήγορα τη γλυκόζη που μειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και να έχει την απαραίτητη ενέργεια για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Αν πάλι προτιμήσουμε να συνοδέψουμε τα φρούτα μας με τυρί αντί για βραδινό φαγητό, το μόνο που θα μας προβληματίσει είναι τι να πρωτοδιαλέξουμε! Η παραδοσιακή φέτα κρατά τα σκήπτρα, καθώς ταιριάζει περισσότερο με τα φρούτα γιατί περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας. Εναλλακτικά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με άπαχη μυζήθρα ή ανθότυρο.

+ 2 δυνατοί συνδυασμοί: Ένας πολύ ωφέλιμος συνδυασμός είναι τυρί με πεπόνι, αφού η βιταμίνη C που υπάρχει στο πεπόνι συμβάλλει στην εναπόθεση αλάτων ασβεστίου στο οστά και στα δόντια. Έτσι, μαζί με γιαούρτι ή τυρί έχει συνεργική δράση και δυναμώνει τα οστά. Ένας ακόμη εξαίρετος συνδυασμός γεύσης και θρεπτικής αξίας είναι επίσης το καρπούζι με το τυρί, αφού το τυρί αυξάνει την απορρόφηση και πρόσληψη του λυκοπενίου, ενός σημαντικού καροτινοειδούς που υπάρχει στο καρπούζι.