Home / Υγεία / Παιδί / Όταν το παιδί λέει άσχημες λεξούλες
Όταν το παιδί λέει άσχημες λεξούλες

Όταν το παιδί λέει άσχημες λεξούλες

Πάμπολλες φορές έχετε νιώσει όμορφα ακούγοντας νέες λέξεις από το στοματάκι του παιδιού. Κάποιες άλλες όμως και συγκεκριμένα όταν του ξεφεύγουν άσχημες λέξεις, δε νιώθετε το ίδιο. Άραγε, πώς μπορείτε να χειριστείτε τη συγκεκριμένη κατάσταση;

  • Κρατήστε την ψυχραιμία σας: είναι πιθανό το παιδί να μην αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της λέξης που μόλις είπε και με την έντονη αντίδραση, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την επαναλάβει σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία.
  • Μην εκπέμπετε αντιφατικά μηνύματα: δε γίνεται τη μια φορά να γελάτε και την άλλη να εκνευρίζεστε. Η αντιφατική αυτή συμπεριφορά μπερδεύει το παιδί, που δεν καταλαβαίνει αν έκανε κάτι καλό ή κακό.
  • Επικεντρωθείτε στην πράξη: εξηγήστε στο παιδί ότι είναι κακό να βρίζει και όχι να κατακρίνετε ή να μειώνετε το ίδιο το παιδί.

Πέραν και πριν από όλα τα παραπάνω, το πιο βασικό είναι να αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες γι’αυτή την κατάσταση. Μήπως το παιδί σας έχει ακούσει να βρίζετε συστηματικά και απλά λειτουργείτε ως (κακό στη συγκεκριμένη περίπτωση) πρότυπο;

 

 

 

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης

Γιατί το παιδί δεν πρέπει να έχει πολλά παιχνίδια

Γιατί το παιδί δεν πρέπει να έχει πολλά παιχνίδια

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που υποπτεύονταν πολλοί γονείς. Το μέσο παιδάκι κατέχει πάνω …