Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Ημερίδα για την Αξία της Πρόληψης στις Ακριτικές Περιοχές
Ημερίδα για την Αξία της Πρόληψης στις Ακριτικές Περιοχές

Ημερίδα για την Αξία της Πρόληψης στις Ακριτικές Περιοχές

ΤΟ Δ.Ε.Α.Π ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

 

Στις 13 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δελβινακίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, διεξήχθη Ημερίδα με θέμα «Η αξία της Πρόληψης στις Ακριτικές Περιοχές»

Διοργανωτής ήταν το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής  «Ανοιχτή Αγκαλιά», σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης και του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, οι γιατροί της “Ανοιχτής Αγκαλιάς”, ενημέρωσαν το κοινό σε θέματα Πρόληψης.

 

Ομιλητές της Ημερίδας ήσαν:

 

  • Φιλιππία Νικολάου (Παιδοχειρουργός- Εντατικολόγος) με θέμα: «Επείγουσες Καταστάσεις στα Παιδιά, Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

 

  • Θωμάς Θεοδωρόπουλος (τέως Διευθυντής Οφθαλμολογικής 401 Γ.Ν.Α.) με θέμα: «Οφθαλμολογικά νοσήματα».

 

  • Αθανασία Παπαγιάννη (Ψυχολόγος) με θέμα: «Γιατί κάποια παιδιά μαθαίνουν εύκολα, ενώ άλλα αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης; Επικοινωνήστε σωστά με το παιδί σας».

 

  • Μυρτώ Καρατάσου (Ψυχολόγος) με θέμα: «Η παρέμβαση του ψυχολόγου στις εκστρατείες προληπτικής ιατρικής των Φ.Κ.Π.Ι ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

 

Την Ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 120 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου, καθώς  και Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το ακροατήριο καθώς αναδείχτηκε μια σειρά θεμάτων και προβληματισμών αναφορικά με την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των Προγραμμάτων Πρόληψης στις Ακριτικές Περιοχές, ενώ δόθηκαν απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων.

Να σημειωθεί ότι το Δ.Ε.Α.Π. βράβευσε τους Φ.Κ.Π.Ι «Ανοιχτή Αγκαλιά» και την Πρόεδρο Γιολάντα Βλάχου για την προσφορά τους στην Ήπειρο. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Α.Π., καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  Απόστολος Παπαϊωάννου.

 

Η αναγνώριση της προσφοράς τιμά την «Ανοιχτή Αγκαλιά» και καθιστά συνεχώς πιο επιτακτική την ευθύνη να συνεχίσει την ανιδιοτελή προσπάθειά της με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …