Home / Ομορφιά / Σακούλες κάτω από τα μάτια; Απλοί τρόποι για να τις διώξετε
Σακούλες κάτω από τα μάτια; Απλοί τρόποι για να τις διώξετε

Σακούλες κάτω από τα μάτια; Απλοί τρόποι για να τις διώξετε

Το πέρασμα των χρόνων, η κούραση, το ξενύχτι και οι καταχρήσεις, είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται οι αντιαισθητικές σακούλες κάτω από τα μάτια.

Παρακάτω θα βρείτε απλούς τρόπους που θα κάνουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια να υποχωρήσει, χαρίζοντάς σας πιο φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα.

Προσοχή στο αλάτι

Αν καταναλώνετε πολύ αλάτι με το φαγητό σας, προσπαθήστε να το περιορίσετε. Το νερό περνάει μέσα από μέρη με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο προς εκείνα που έχουν υψηλότερη. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας. Γι’ αυτό το λόγο αν φάτε πολύ αλάτι το βράδυ, μπορεί το πρωί να ξυπνήσετε με «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Ποτέ για ύπνο με μακιγιάζ

Μπορεί να βαριέστε τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο, είναι όμως απαραίτητη για πολλούς λόγους. Αν κοιμάστε μακιγιαρισμένη εκτός των άλλων επιπτώσεων (γερασμένο δέρμα, σπυράκια κλπ.), τα μάτια σας δακρύζουν και πρήζονται.

Αλλάξτε θέση στον ύπνο

Αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, μπορεί να πιέζετε την περιοχή γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σακούλες. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα και προσθέσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

Πείτε «όχι» στο αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό. Ειδικά η περιοχή γύρω από τα μάτια που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη, επηρεάζεται από την αφυδάτωση και δημιουργούνται σακούλες. Φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας με νερό και υγρά και χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα ματιών.

Μάσκες-κομπρέσες

Ξεκουράστε τα μάτια σας με κρύες κομπρέσες, οι οποίες μειώνουν το πρήξιμο στην περιοχή. Μπορείτε να βάλετε φέτες από αγγούρι ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού. Το ζητούμενο είναι να ρίξετε τη θερμοκρασία στην περιοχή ώστε να μειωθεί το πρήξιμο.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Γιατί δημιουργούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Γιατί δημιουργούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Η αύξηση του λίπους στο κάτω βλέφαρο είναι ο βασικός λόγος που δημιουργούνται οι αντιαισθητικές …