Home / Διατροφή / Κεράσια, βύσσινα, ροδάκινα, καρπούζι, πεπόνι, τι μας προσφέρουν και πως θα τα διαλέξουμε.

Κεράσια, βύσσινα, ροδάκινα, καρπούζι, πεπόνι, τι μας προσφέρουν και πως θα τα διαλέξουμε.

images-448Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή,, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr
Τα κεράσια, το καρπούζι, το πεπόνι και τα ροδάκινα είναι υγιεινές τροφές που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό το καλοκαίρι. Πέρα από τη γλυκιά τους γεύση και το άρωμά τους, τα φρούτα προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι καλή πηγή υδατανθράκων και φυσικά αντιοξειδωτικών. Στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, ένας υγιής ενήλικος πρέπει να καταναλώνει 3 με 4 μερίδες φρούτων ημερησίως.

Ο παρακάτω οδηγός παρέχει πληροφορίες για το πώς να διαλέξουμε το καλύτερο καλοκαιρινό φρούτο και το ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του καθενός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …