Έλεγξε τον Θυμό σου, γιατί κινδυνεύεις!

Ο θυμός είναι ένα πολύ ισχυρό συναίσθημα που αν επικρατήσει στην καθημερινότητα μας μπορεί να επηρεάσει τόσο την κοινωνική μας ζωή όσο και την υγεία. Ο θυμός μπορεί να έχει σαν υπόβαθρο το άγχος ή κάποιο κρυφό καταθλιπτικό συναίσθημα.

Ο θυμός μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα υγείας. Έτσι ο χρόνιος θυμός οδηγεί στην ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακών προβλημάτων, πονοκεφάλους, εξανθήματα στο δέρμα, ενώ μπορεί να παρακινήσει για αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως ο εθισμός σε απαγορευμένες ουσίες και στο έγκλημα.

Όταν αισθάνεσαι θυμωμένος προσπάθησε να σκεφτείς θετικά και πάρε βαθιές αναπνοές. Να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου λέξεις όπως «ηρέμησε» και συνέχισε να αναπνέεις βαθιά.
Αν και το να εκφράζεις τον θυμό σου είναι πιο υγιεινό από να τον κρατάς μέσα σου, θα πρέπει να εκφράζεσαι με ελεγχόμενο τρόπο. Αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο να θυμάσαι ότι κινδυνεύει η υγεία σου.

Αν θυμώνεις εύκολα για τα πάντα που σε ενοχλούν ψάξε να βρεις υποστήριξη από το περιβάλλον σου, ώστε κάποιος να σε συγκρατεί και να σε ηρεμεί.

Αν δεν καταλαβαίνεις πότε είσαι θυμωμένος ζήτα από κάποιον να καταγράφει τα γεγονότα και να τα συζητάτε όταν θα είσαι ήρεμος.

Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου και να εξηγήσεις γιατί φέρεται έτσι απέναντι σου.

Μάθε να χαμογελάς και να αντιμετωπίζεις τα πράγματα που σε ενοχλούν με χιούμορ.

Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον θυμό σου, τότε πρέπει να ζητήσεις τη γνώμη ενός ψυχολόγου. Αυτός μπορεί με διάφορες τεχνικές να σε μάθει να χειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Όπως και να έχει μην αφήνεις τον θυμό να σε κυριαρχεί, γιατί τίποτα δεν αλλάζει και μόνο εσύ χάνεις.

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies