Home / Υγεία / Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς και η θρεπτική τους αξία.

Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς και η θρεπτική τους αξία.

Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάςτου Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.

Η σύστασή του ανά 100γρ περιλαμβάνει: 18.6 γρ. πρωτεϊνη, 52.5 gr λίπος, 21.6 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικών ινών, 1200 mg ασβεστίου, 540 mg φωσφόρο, 10 mg σιδήρου, 563 θερμίδες. Επιπρόσθετα είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως επίσης και σε ορισμένες ουσίες με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >

Διαβάστε επίσης

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19 …

Αφήστε μια απάντηση