Home / Πρώτες Βοήθειες / Η αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, προάγει την υγεία μας
φρούτα

Η αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, προάγει την υγεία μας

φρούταPosted: 16 Νοεμβρίου 2012

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr 

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και χιλιάδες άλλες δραστικές ουσίες που όταν όλα μαζί προσφέρονται στον οργανισμό, δρουν σε συνέργεια και προάγουν την υγεία μας, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών. Τα λαχανικά είναι μια από τις έξι ομάδες τροφίμων. Κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα τους, την περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες, τη χρησιμότητά τους, την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες Α και C. Τα λαχανικά μπορούμε να τα καταναλώσουμε φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα, αποξηραμένα ή και σε μορφή χυμού. Η αξία των λαχανικών όσον αφορά στην απόδοση της ενέργειας είναι πολύ μικρή (10-15 kcal / 100 gr.). Το σύνολο σχεδόν των λαχανικών δεν περιέχει λίπος και καθόλου χοληστερόλη. Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους προέρχεται από υδατάνθρακες. Αντίθετα, τα λαχανικά θεωρούνται σπουδαία πηγή βιταμινών Α, C και φολικού οξέος, μετάλλων και φυτικών ινών. Τα φρούτα και τα λαχανικά μας προσφέρουν επίσης φυτικές ίνες. Είναι σημαντικές γιατί βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το έντερο, προλαμβαίνουν και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, παρέχουν σταθερή ενέργεια στον οργανισμό και ρυθμίζουν την αίσθηση της πείνας λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα χορταστικές………………..

read more

MEDLABNEWS.GR

Διαβάστε επίσης

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες, με προτίμηση στα μεγάλα φρέσκα ψάρια, αν και πανάκριβα και προνόμιο των πλουσίων, ήταν …