Home / Ειδήσεις / Συστάσεις για την αποφυγή της χρήσης τζακιών
Συστάσεις για την αποφυγή της χρήσης τζακιών

Συστάσεις για την αποφυγή της χρήσης τζακιών

Τις γνωστές συστάσεις για την αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας απηύθυνε προς τους πολίτες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χθες και σήμερα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βάσει της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χθες και σήμερα, «στην Αττική θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια».
Το νέφος της αιθαλομίχλης ως γνωστόν ενέσκηψε στο τέλος του 2012 μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όταν σε συνδυασμό με την κατάρρευση μισθών και εισοδημάτων ξεκίνησε η εκτεταμένη χρήση βιομάζας ως θερμαντικού μέσου και η εγκατάλειψη της κεντρικής θέρμανσης στα αστικά κέντρα. Έκτοτε ούτε καν τη δημόσια συζήτηση δεν απασχολεί ως πρόβλημα.
Πάντως τα αιωρούμενα σωματίδια, βασικό συστατικό της αιθαλομίχλης, έκαναν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά στα Λιόσια με μέγιστη τιμή τα 54 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στο Μαρούσι με 50 και στο Περιστέρι με 48 μικρογραμμάρια. Η οριακή τιμή είναι τα 50 μικρογραμμάρια, η οποία βάσει της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από 35 φορές τον χρόνο.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΣΟΥΣΑΜΙ, ΤΑΧΙΝΙ, ΧΑΛΒΑΣ και οι ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό

ΣΟΥΣΑΜΙ, ΤΑΧΙΝΙ, ΧΑΛΒΑΣ και οι ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close