Home / Υγεία / Τι προκαλεί τις αυτοκτονίες; Μύθοι και αλήθειες και πώς μπορεί να προληφθούν; Οι πολίτες αυτοκτονούν και η Ευρώπη ψηφίζει για ΙSO!!!
αυτοκτονίες

Τι προκαλεί τις αυτοκτονίες; Μύθοι και αλήθειες και πώς μπορεί να προληφθούν; Οι πολίτες αυτοκτονούν και η Ευρώπη ψηφίζει για ΙSO!!!

αυτοκτονίεςΣυντάκτες Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, medlabnews.gr
 
Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν επίσημα καταγραφεί 1300 αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Υπάρχουν και αρκετές άλλες που είτε δεν καταγράφηκαν πουθενά είτε τελευταία στιγμή απετράπησαν με την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της αστυνομίας είτε από γιατρούς, είτε από φίλους και συγγενείς. Ένα ολόκληρο χωριό δηλαδή έσβησε από την Ελλάδα, μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα, με το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, σκοτώνει τα παιδιά της και η πολιτεία παρακολουθεί ανάλγητα και αφήνει το φαινόμενο να εξελίσσεται αυξανόμενο.
 
Βέβαια και στον υπόλοιπό κόσμο σημειώνεται το 2012, μια αυξανόμενη τάση των αυτοκτονιών.
 
Ο αριθμός των αυτόχειρων στην Ιαπωνία ανήλθε σε 30.651 το 2011, ξεπερνώντας δηλαδή τις 30.000 για 14η συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αστυνομίας. Με 24,4 ανά 100.000 κατοίκους κάθε χρόνο να αυτοκτονούν, η Ιαπωνία κατέχει την έβδομη υψηλότερη θέση στον κόσμο στα ποσοστά αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ιάπωνες έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει, ενώ εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες τάσεις αυτοκτονίας είναι οι εικοσάρηδες, σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, αναφέρει κυβερνητική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …

Αφήστε μια απάντηση