Home / Υγείαpage 109

Υγεία

Τι δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στις τροφές …!

τροφές

Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος   7 συστατικά που δεν πρέπει να βρίσκονται στις ετικέτες των τροφών …! Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει μέσα στα τρόφιμά που καταναλώνουμε, για να μπορούμε και να αποφύγουμε τυχόν βλαβερές ουσίες. Στην Ευρώπη, σχεδόν όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να φέρουν ετικέτα …

Περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΟ Σ/Κ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ !

ΣΑΚΧΑΡΟΥ

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ) με την υποστήριξη του NowDoctor (www.nowdoctor.gr) ως χορηγού επικοινωνίας, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη παρουσία κορυφαίων ιατρών και …

Περισσότερα

Ο καλός ρόλος της τηλεόρασης

τηλεόρασης

Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που έχει κατηγορηθεί πολλάκις για κακή επιρροή στα παιδιά, ενώ έχει διεθνώς διευκρινιστεί ότι τα μωρά κάτω των 2 ετών, καλό θα είναι να μην παρακολουθούν καθόλου. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχει μόνο η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχουν …

Περισσότερα

Επικίνδυνος ο συνδυασμός βοτάνων και φαρμάκων

βοτάνων

Η λήψη βοτάνων ή διατροφικών συμπληρωμάτων, όπως η εχινάκεια, το ασβέστιο και ο σίδηρος, μαζί με συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση. Άλλα σκευάσματα που επίσης μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν συνδυάζονται με φάρμακα είναι το χόρτο του Άη Γιάννη, το μαγνήσιο, …

Περισσότερα

“Αντέχεις τόση Zumba®;” Zumbathon Party από τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και δωρεάν εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους!

Posted: 7 Νοεμβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ medlabnews.gr  Το MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ στηρίζει το έργο του Συλλόγου και σας προτείνει να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως! Γιατί ο χορός είναι υγεία! Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για την οστεοπόρωση διοργανώνει έναν πρωτότυπο μαραθώνιο χορού …

Περισσότερα

Η κρίση και η κακή διάθεση απαιτούν σοκολάτα. Όλα σχετικά με την σοκολάτα και πώς μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας.v

σοκολάτα

Posted: 7 Νοεμβρίου 2012 των Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος,medlabnews.gr  Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, …

Περισσότερα

ΥΨΗΛΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ: ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ουρικό οξύ

  Το υψηλό ουρικό οξύ είναι σύνηθες παθολογικό πρόβλημα. Η σύγχρονη διατροφή που περιέχει σε αφθονία διαιτητικές πηγές ουρικού οξέος λόγω της υπερκατανάλωσης ζωικών τροφίμων και αλκοόλ, η παχυσαρκία, η υπέρταση και το μεταβολικό σύνδρομο ενοχοποιούνται για τα αυξανόμενα ποσοστά της νόσου. Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που …

Περισσότερα

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται στην χολή. Ποιες είναι και πώς αντιμετωπίζονται οι παθήσεις της χοληδόχου κύστης;

  Posted: 6 Νοεμβρίου 2012 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr Ο πόνος στην κοιλιά είναι μια πολύ συχνή ιατρική κατάσταση. Μπορεί να είναι μέρος της εκδήλωσης πολλών παθήσεων είτε παθολογικών είτε χειρουργικών και προέρχεται από όργανα μέσα η έξω στην κοιλιά. Συχνά οφείλεται στις παθήσεις της χοληδόχου κύστης. Χολή είναι …

Περισσότερα

Πόσο προστατεύουν τα ιχθυέλαια την καρδιά

ιχθυέλαια

  Όποιος έχει γεννηθεί πριν από το 1980, λογικά έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια αντιμέτωπος με το μουρουνέλαιο – εκείνο το παχύρρευστο υγρό που επίμονα μας έδιναν οι γονείς μας, παρά τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες να το αποφύγουμε. Το μουρουνέλαιο άρχισε να χορηγείται ευρέως στην Ευρώπη την δεκαετία του …

Περισσότερα

Ποιες οι αιτίες της ισχιαλγίας, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και πώς να προληφθεί; Μύθοι και αλήθειες.

ισχιαλγία

Posted: 5 Νοεμβρίου 2012 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr  Αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές πόνου με κύριο ένοχο το σύγχρονο τρόπο ζωής, την καθιστική ζωή, τα περιττά κιλά αλλά και κάποιος ενδεχόμενος τραυματισμός. Η ισχιαλγία (δηλ. η αίσθηση πόνου στο ισχιακό νεύρο) προκαλείται από την πίεση που υφίσταται το ισχιακό …

Περισσότερα

Γιατί πονάει η «μέση» μου; Χρήσιμες συμβουλές

μέση

  Ο πόνος στη «μέση» (οσφυαλγία) είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κανείς. Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους θα εμφανίσουν πόνο στη μέση, σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μετά το κοινό κρυολόγημα, η οσφυαλγία είναι η πιο συχνή πάθηση που προκαλεί απώλεια εργατοωρών σε ηλικίες …

Περισσότερα

Ποιές τροφές μας … αρρωσταίνουν …;

  Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος   Οι 10 τροφές που μπορεί να μας αρρωστήσουν πιο εύκολα   Ας μάθουμε ποιες τροφές είναι πιο επικίνδυνες για την πρόκληση δηλητηριάσεων και τη δημιουργία διαταραχών στην υγεία του καταναλωτή, σύμφωνα με τις εκθέσεις υγειονομικών φορέων. Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια ανεπιθύμητη και δυνητικά απειλητική …

Περισσότερα

H βία στο σχολείο, ο εκφοβισμός και πώς μπορεί να γίνει αντιληπτός;

βία στο σχολείο

  Posted: 2 Νοεμβρίου 2012 Επιμέλεια Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, medlabnews.gr  Ο εκφοβισμός είναι μακροχρόνια σωματική ή ψυχολογική βία που ασκείται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων εναντίον ενός ατόμου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη συγκεκριμένη κατάσταση. Ο σωματικός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει κλωτσιές, σπρωξίματα ή ξύλο …

Περισσότερα

Μην το παρακάνετε με την αντιβίωση

αντιβίωση

  Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για υπερχορήγηση αντιβιώσεων σε ενήλικες και παιδιά και πόσες φορές εμείς ως γονείς δεν έχουμε πιέσει τον γιατρό να δώσει αντιβίωση, αν και μας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι αναγκαίο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η κατανάλωση αντιβιοτικών στη χώρα μας είναι 4-20 φορές μεγαλύτερη …

Περισσότερα

Τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που δημιουργούνται ανάλογα με τον τρόπο που παρασκευάζονται τα τρόφιμα

καρκινογόνες ουσίες

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr   Καθημερινά, κατά το μαγείρεμα δημιουργούνται περίπου 2g καμένης ύλης με τοξικές, καρκινογόνες ή/ και μεταλλαξιογόνες ιδιότητες. Από πολλές δεκαετίες ήταν γνωστό ότι κατά το ψήσιμο πολλών τροφίμων (ιδιαίτερα κατά το τηγάνισμα, το κάπνισμα, το ψήσιμο στη σούβλα ή στα κάρβουνα, κ.λπ.), σχηματίζονται διάφορες καρκινογόνες και τοξικές …

Περισσότερα