Categories: Υγεία

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.)

Κυριακή , 14 Μαρτίου 2021,  

 WEBINAR

με θέμα : Διαβήτης , Γένους Θηλυκού

 Με αφορμή την 8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α) διοργανώνει WEBINAR με θέμα : Διαβήτης , Γένους Θηλυκού την Κυριακή  14 Μαρτίου 2021, ώρα 17:30 – 20:45.  Το WEBINAR τίθεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογινκής Εταιρείας( ΕΕΕ-ΠΕΕ).

Γυναίκα και Διαβήτης μία σχέση, η οποία ξεπερνάει τα στενά ιατρικά όρια. Η γυναίκα πάσχουσα από Σακχαρώδη Διαβήτη αναμετριέται στη δίνη της πανδημίας αλλά και  σε μια εποχή ευρύτερων κοινωνικών αναταράξεων για το γυναικείο φύλο. .

Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορά σε διαχρονικά ζητήματα πρόληψης και θεραπείας, που  αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες με Σ.Δ. Η σημερινή  γυναίκα με ή χωρίς χρόνια πάθηση   διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο σε διάφορους τομείς της σύγχρονης κοινωνίας, για αυτό και με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας  Covid-19,  ο ΣΥ.Δ.Α. θεωρεί επιβεβλημένη και ιδιάζουσας σημασίας την ενημέρωσή των πασχόντων γυναικών με Σ.Δ. για την πρόληψη και θεραπεία σημαντικών θεμάτων όπως, η οστεοπόρωση, μακροαγγειακές επιπλοκές (καρδιαγγειακά νοσήματα) που εμφανίζονται σε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά στις γυναίκες  που ολοένα και περισσότερο συμμετέχουν  ενεργά στον επαγγελματικό στίβο. Η θεματολογία του WEBINAR ανοίγει τη συζήτηση και για τη γονιμότητα, όπως και της σεξουαλική ζωή της γυναίκας με διαβήτη αποτινάσσοντας τα συνήθη ταμπού που κυριαρχούν ακόμα στις μέρες μας.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώνουν εκλεκτοί ιατροί ενδοκρινολόγοι, μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας με πολύχρονη εμπειρία στην πρόληψη και θεραπεία των πασχόντων από Σ.Δ. Το Πρόγραμμα συντονίζουν οι ενδοκρινολόγοι κ.κ. Μάχη Βρυωνίδου Μπομποτά Δ/ντρια Ενδοκρινολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Κοργιαλένειο Μπενάκειο και πρόεδρος της ΕΕΕ -ΠΕΕ και ο Zadalach Τσάντ Μούσλεχ .Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και Γενικός Γραμματέας της ΕΕΕ -ΠΕΕ.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για την σημαντική συμβολή της στην κατάρτιση του Προγράμματος όπως και την συνεχή στήριξή της μέσω ποικίλων δράσεων στον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας.

kass

Leave a Comment
Share
Published by
kass

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies