Ειδήσεις

Επιμένει ο Αποστολόπουλος για το Υγεία

Νέα δεδομένα στην πώληση του Υγεία φέρνει η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings, εταιρεία που ελέγχει τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών, για την εξαγορά του ποσοστού της MIG.
Η προσφορά προς τη MIG με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και σε συνεργασία με το αμερικάνικο fund ΗIG Capital, που ισχύει όμως υπό την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence), έγινε στην εκπνοή της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital. Κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου Ιατρικού Αθηνών που έλαβε χώρα την Παρασκευή, η διοίκηση της εισηγμένης έλεγε χαρακτηριστικά πως “το θέμα του Υγεία δεν έχει ακόμη κλείσει”.
Το deal MIG – CVC, όπως είχε γίνει γνωστό με τη δεσμευτική προσφορά της εταιρείας Hellenic Healthcare, θυγατρική του CVC Capital Partners, η οποία επίσης αποτέλεσε το “όχημα” για την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General, αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr αποφασίστηκε η παράταση λίγων ημερών προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία εκτιμούσαν πως η ανακοίνωση της συμφωνίας ήταν θέμα χρόνου, ώστε στη συνέχεια η Επιτροπή Ανταγωνισμού να κληθεί να δώσει το “πράσινο φως” για το deal.
Το CVC Capital Parnters προσέφερε 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG (70,38%), δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Η διαφορά σε σχέση με τα 0,95 ευρώ που προσφέρει η πλευρά Αποστολόπουλου δεν είναι μεγάλη, σχολίαζαν πηγές της αγοράς, αναμένοντας τις αποφάσεις της διοίκησης της MIG για το αν θα γίνει δεχτή η πρόταση της Apostolopoulos Holdings.
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Αποστολόπουλου επιχείρησε να μπλοκάρει ή έστω να καθυστερήσει την πώληση του Υγεία με αγωγή κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όμως απέρριψε το Αίτημα Προσωρινής Διαταγής.

 

 

Στο μεταξύ η διοίκηση της MIG σημείωνε πως τα επιχειρήματα Αποστολόπουλου, ότι δηλαδή δεν του επιτράπηκε ο οικονομικός έλεγχος του Υγεία, ήταν αβάσιμα και πως ο δρόμος ήταν ανοικτός εάν ήθελε να καταθέσει υψηλότερη προσφορά σε σχέση με τα 0,92 ευρώ ανά μετοχή του CVC Capital Partners. Σημειώνεται πως η διεκδίκηση του Υγεία από την οικογένεια Αποστολόπουλου είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, με την υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία, με αρνητική κατάληξη. Το τίμημα ήταν στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή του Υγεία.
Σε περίπτωση πάντως που η συμφωνία με το CVC προχωρήσει, το fund ισχυροποιεί κατά πολύ την παρουσία του στην εγχώρια αγορά της υγείας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από έτερους παίχτες. Το CVC ετοιμάζεται επίσης για τον διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών.
Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies