Home / Υγεία / Έρευνα γνωστοποιεί ποια επαγγέλματα κάνουν τη συχνότερη χρήση μαριχουάνας
Έρευνα γνωστοποιεί ποια επαγγέλματα κάνουν τη συχνότερη χρήση μαριχουάνας

Έρευνα γνωστοποιεί ποια επαγγέλματα κάνουν τη συχνότερη χρήση μαριχουάνας

Την ώρα που η νομιμοποίηση της μαριχουάνας, για ιατρική ή και ψυχαγωγική χρήση, επεκτείνεται στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ, μια πολιτεία έχει και τα πρώτα στατιστικά για τη χρήση της.

Στο Κολοράντο λοιπόν που είναι νόμιμη η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος μια μελέτη για τις καπνιστικές συνήθειες των πολιτών. Μια έρευνα που έγινε τηλεφωνικά σε 26.936 ανθρώπους μεταξύ 2014 και 2015.

Αυτοί που προτιμούν περισσότερο λοιπόν τη μαριχουάνα είναι οι νεαροί λευκοί άντρες, αν και ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που μιλά για τη χρήση της μαριχουάνας ανά επαγγελματικό κλάδο.

mdkslvm1

Και τα πρωτεία έχουν εδώ όσοι εργάζονται στον κλάδο της «προετοιμασίας τροφίμων και σερβίρισμα», με το 32,2% να έχει κάνει χρήση μαριχουάνας μέσα στον μήνα. Δεύτερη κατηγορία σε συχνότητα χρήσης, όσοι εργάζονται στις «τέχνες, τον σχεδιασμό, την ψυχαγωγία, τα σπορ και τα media».

Ουραγοί είναι αυτοί που απασχολούνται στο «σύστημα υγείας και τον τεχνικό τομέα», με το αντίστοιχο ποσοστό να κατακρημνίζεται στο 3,1%.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Έχετε άγχος; Ήρθε το χάπι μαριχουάνας!

Έχετε άγχος; Ήρθε το χάπι μαριχουάνας!

Μία αυστραλιανή εταιρεία, η MMJ PhytoTech, άρχισε να πουλά νόμιμα τα πρώτα χάπια μαριχουάνας για …