Παιδί

Κίνδυνος παχυσαρκίας για τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική

Παχύσαρκα κινδυνεύουν να γίνουν έως ότου φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική ή ακόμα και να έχουν άσθμα έως τα 12 τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Στοκ του Κέντρου Αναπαραγωγικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine» αξιολόγησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 80 έρευνες που σύγκριναν τα αποτελέσματα των καισαρικών και των φυσικών τοκετών σε συνολικά 30 εκατομμύρια γυναίκες.

Διαπιστώθηκε ότι οι καισαρικές, που εμφανίζουν συνεχή αύξηση σε όλο τον κόσμο (περίπου ένα παιδί στα τέσσερα γεννιέται πια με αυτό τον τρόπο), έχουν μικρότερο κατά 56% κίνδυνο να προκαλέσουν ακράτεια ούρων, αλλά αυξημένο κίνδυνο αποβολής (κατά 27%) και θνησιγένειας του μωρού (κατά 17%) σε μελλοντικές κυήσεις.

Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική, είναι πιθανότερο κατά 59% να είναι παχύσαρκα έως τα πέντε και κατά 21% να εκδηλώσουν άσθμα έως τα 12, σε σχέση με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί χωρίς καισαρική σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι καισαρικές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επηρεάζουν την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και του εντερικού μικροβιώματος.

Πηγή: newsbeast.gr
Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies