Συμβουλές

Πώς να διορθώσεις τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ύπνου με επιστημονικό τρόπο

Φαίνεται ότι έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κοιμηθείτε το βράδυ. Και ο παραμικρός θόρυβος ή περισπασμός είναι ικανός να σας κάνουν να μην κλείσετε μάτι.

Υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμόμαστε επτά με εννιά ώρες ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά πάρα πολλοί δείχνουν να δυσκολεύονται στο να πετύχουν αυτό τον στόχο.

Ο ύπνος, όμως, είναι και απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η έλλειψη ύπνου σας προσθέτει κιλά, μπορεί να σας κάνει οξύθυμους και κυκλοθυμικούς την επόμενη μέρα, σας κάνει να έχετε μειωμένη λίμπιντο και λιγότερο ενδιαφέρον για σεξ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξετε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Οπότε, όπως αναφέρει το Insider, όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας και βιώνετε τα παρακάτω πιο συνηθισμένα προβλήματα ύπνου, η επιστήμη σας δείχνει τον τρόπο να τα αντιμετωπίσετε.

1. Πόνος στους ώμους

Να μην κοιμάστε στο πλάι. Αν είστε άνθρωπος που προτιμάει αυτή την στάση ύπνου και πονάτε μόνο στον έναν ώμο, προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην άλλη πλευρά. Μπορεί να σας βοηθήσει αν αγκαλιάσετε ένα μαξιλάρι.

2. Πόνος στην πλάτη

Βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σας αν κοιμάστε μπρούμυτα ή κάτω από τα πόδια σας αν κοιμάστε ανάσκελα.

3. Πόνος στον αυχένα

Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια σας κάθε δύο χρόνια. Οι άνθρωποι ανέφεραν σε μια έρευνα ότι τα σταθερά, λάτεξ μαξιλάρια ήταν τα πιο βολικά.

4. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Αποφύγετε την καφεϊνη λίγες ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Να ασκήστε το πρωί ή το απόγευμα. Βάλτε στην άκρη το κινητό σας τηλέφωνο τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι.

5. Δυσκολία στον συνεχόμενο ύπνο

Αποφύγετε το αλκόολ πριν πέσετε στο κρεβάτι καθώς μπορεί να μειώσει την ώρα που κοιμάστε βαθιά. Σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιό σας βρίσκεται μεταξύ 20-21 βαθμούς Κελσίου.

5. Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε

Προσπαθήστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα (ακόμα και τα Σαββατοκύριακα) ώστε το σώμα σας να συνηθίσει σε αυτό.

6. Ροχαλητό

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε στο πλάι ή με το κεφάλι σας λίγο γυρισμένο προς τα πάνω. Μπορείτε,επίσης, να καθαρίσετε τη μύτη σας με φυσιολογικό ορό πριν πάτε για ύπνο. Αποφύγετε το αλκοόλ.

7. Κράμπες στα πόδια 

Προσπαθήστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή, βάζοντας κάτι ζεστό στον μύ και τεντώστε το πόδι σας για να ανακουφίσετε τον πόνο.

8. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας συμβουλέψει. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην αριστερή μεριά σε ένα ανασηκωμένο μαξιλάρι.

 

 

Καλή επιτυχία και όνειρα γλυκά!

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies