Διατροφή

Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα

της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr
Ελαφρύ γλυκό με φρούτα, ιδανικό όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Απίθανα γευστικό και υγιεινό. Θυμάστε κάτι μπισκότα που είχαν σαν ζελέ πορτοκάλι στη μέση και ήταν απέξω σοκολατένια? Έτσι είναι και αυτά μόνο που δεν έχουν τόνους ζάχαρης και χάρη στην αποξήρανση, διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά του πορτοκαλιού


Υλικά:

– 3-4 Πορτοκάλια βιολογικά και ακέρωτα
– Μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
– 250 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72% κακάο)

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στα σκαράκια του αποξηραντή. Ανάλογα το πάχος και την θερμοκρασία που θα επιλέξετε, θα εξαρτηθούν και οι απαραίτητες ώρες ώστε να είναι έτοιμες. Σίγουρα πάντως χρειάζονται πάνω από 12 ώρες. Εναλλακτικά θα τα κάνετε στο φούρνο, στους 100 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα. Κατά διαστήματα να ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου ώστε να φεύγει η υγρασία
3. Αν τα πορτοκάλια είναι χοντρόφλουδα, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα. Δεν το κάνουμε από την αρχή πρώτον γιατί είναι πιο δύσκολο μιας και θα αρχίσουν να τρέχουν ζουμιά και δεύτερον γιατί να πετάξουμε τις φλούδες (δείτε εδώ τι μπορούμε να κάνουμε με φλούδες από εσπεριδοειδή)
4. Τα πορτοκάλια τρώγονται και έτσι. Η Σοφία είπε ότι είναι σαν γλειφιτζούρι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης στη μισή φέτα πορτοκαλιού, αυτή δηλαδή που θα καλυφτεί με σοκολάτα.
5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτάμε τη φέτα πορτοκαλιού στη σοκολάτα και μετά κατευθείαν την τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
6. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα παγώσει η κουβερτούρα και δε θα έχουμε απώλειες, θα μείνει όλη πάνω στο πορτοκάλι
7. Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμα. Ανάλογα τη θερμοκρασία που έχουμε στο σπίτι, επιλέγουμε αν θα τα διατηρήσουμε στο ψυγείο ή έξω. Επειδή τα πορτοκάλια είναι αποξηραμένα και όχι βρασμένα σε σιρόπι, διατηρούνται για πολλούς μήνες. Πιστέψτε όμως…δε θα μείνουν!!!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και να πάτε δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα

Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies