Παιδί

Οι γυναίκες στην εμπόλεμη ζώνη γεννούν μωρά με μικρό βάρος

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος να γεννήσουν παιδιά με μικρό βάρος οι γυναίκες που γεννούν σε πολεμικές ζώνες, πράγμα που συνδέεται με περισσότερους κινδύνους για την μελλοντική υγεία τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας διεθνούς επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία η διαβίωση σε περιοχές μαστιζόμενες από πολεμικές συγκρούσεις και μέσα σε ένα συνεχές καθεστώς απειλών, έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και στην ψυχική υγεία των υποψήφιων μητέρων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζέιμς Κίσλι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMJ Global Health», αξιολόγησαν 13 σχετικές μελέτες που κάλυπταν μια περίοδο από το 1990 έως σήμερα και αφορούσαν συνολικά περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων Βοσνία, Ισραήλ, Λιβύη, Ιράκ κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι αν μια έγκυος ζει σε μια περιοχή με συγκρούσεις, έχει αυξημένη πιθανότητα να γεννήσει λιποβαρές μωρό. Λιγότερα είναι τα διαθέσιμα στοιχεία για το κατά πόσο κινδυνεύει επίσης με πρόωρο τοκετό, αποβολή ή θνησιγένεια του μωρού.

Οι ερευνητές κάλεσαν τους επαγγελματίες του τομέα υγείας στις περιοχές των πολέμων να παρακολουθούν καλύτερα την πορεία της εγκυμοσύνης των γυναικών, αν και αναγνώρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Πηγή: newsbeast.gr
Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea
Tags: μωρό

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies