Ειδήσεις

Εκστρατεία του WWF Ελλάδας για υγιεινή διατροφή θα «ταξιδέψει» σε 20 πόλεις

Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η νέα πανελλήνια εκστρατεία του WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης – Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!». Στόχος της είναι ένα βιωματικό «ταξίδι» στον κόσμο μιας διατροφής που μπορεί να προστατέψει την υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.
«Προσπαθούμε να μπούμε στα κρυμμένα μυστικά της διατροφής και να δούμε πως συνδέεται με τον πλανήτη μας. Να δούμε πώς αυτά που επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας έρχονται και ζητάνε πρώτες ύλες από τον πλανήτη, ώστε να δούμε τη σύνδεση διατροφής και περιβάλλοντος» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, (Πρακτορείο FM 104,9) η υπεύθυνη του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» και της εκστρατείας «Υγιή Παιδιά – Υγιής Πλανήτης» του WWF Βίκυ Μπαρμπόκα.
Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και το ευρύτερο κοινό περιηγούνται στον κόσμο της διατροφής, σε μία κινητή έκθεση, αποτελούμενη από πέντε διαδραστικά περίπτερα – σταθμούς: το σουπερμάρκετ, τη λαϊκή αγορά, την ψαραγορά, το κρεοπωλείο και το σπίτι μας. Στους σταθμούς, παιδιά και ενήλικες ενημερώνονται και μέσα από το παιχνίδι βλέπουν απλές και εύκολες λύσεις, που βοηθούν στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες της έκθεσης μαθαίνουν με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, για τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και για τη σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού.
«Μαθαίνουν πώς προστατεύεται η υγεία μας και περιορίζονται ταυτόχρονα οι επιπτώσεις στο περιβάλλον» εξήγησε η κ. Μπαρμπόκα. «Με χαρά βλέπουμε ότι τα παιδιά είναι πολύ ευαισθητοποιημένα για το περιβάλλον. Μετά λύπης διαπιστώνουμε όμως ότι πολλά παιδιά, καθώς ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, δεν γνωρίζουν από που προέρχεται αυτό που τρώμε» σημείωσε. «Δεν ξέρουμε από προέρχεται η τροφή μας, δεν ξέρουμε ότι απαιτούνται πρώτες ύλες από τον πλανήτη, δεν ξέρουμε συχνά ή δεν συνειδητοποιούμε ότι πετώντας ένα τρόφιμο πετάμε κι αυτές τις πρώτες ύλες που έχει δώσει ο πλανήτης και έχουμε έναν πλανήτη. Τον χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε να εξοικονομήσουμε πόρους και να κάνουμε σωστή διαχείριση» τόνισε.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies