Σεξ & Υγεία

Πέντε μύθοι γύρω από το σεξ

Αν και νομίζουμε ότι γνωρίζουμε πολλά πράγματα γύρω από το σεξ, υπάρχουν διάφοροι μύθοι που συντηρούνται και πολλές φορές εκλαμβάνονται ως αλήθειες.

Ο μύθοι που δημιουργούνται και διαδίδονται σχετικά με το σεξ είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς πληροφόρησης των ανθρώπων αλλά και των λανθασμένων συμπερασμάτων που πολλοί βγάζουν βασισμένοι σε αυτή την ελλιπή γνώση.

Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς…

1. Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

Όπως και οι γυναίκες, οι άνδρες βιώνουν αρκετές διακυμάνσεις καθημερινά στην λίμπιντό τους. Οι ίδιοι παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας, επηρεάζουν, επίσης, έναν άντρα, συμπεριλαμβανομένου του καλού ύπνου, του στρες, της διατροφής ή δυσαρμονίας στην σχέση.

2. Η απόλαυση σχετίζεται με το μέγεθος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θεωρείται ενώ αυτό που φαίνεται να έχει σημασία είναι η συμβατότητα των μεγεθών ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτό τελικά οδηγεί στην πραγματική απόλαυση.

3. Το σεξ δεν είναι πλέον σημαντικό μετά από κάποια ηλικία

Το σεξ είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απώλεια της σεξουαλικής τους διάθεσης είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, αλλά μπορεί να σχετίζεται με μια σειρά από άλλους παράγοντες.

4. Όσο περισσότερη οικειότητα αναπτύξει το ζευγάρι, τόσο καλύτερο θα είναι το σεξ

Ο μεγαλύτερος εχθρός του σεξ είναι η ανία. Κάθε ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με την πρόκληση βρει το σεξουαλικό του στυλ που θα εξισορροπεί την οικειότητα και τον ερωτισμό. Η ανάπτυξη πολύ μεγάλης οικειότητας μπορεί να οδηγήσει τους δυο συντρόφους να από-ερωτικοποιήσουν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα η σχέση να χάσει τον αισθησιακό της χαρακτήρα.

5. Τα προφυλακτικά μειώνουν την απόλαυση

Πρόκειται ξεκάθαρα για μύθο ενώ κάποιες φορές μπορεί να ισχύει ακόμη και το αντίθετο. Σε μια σχετική έρευνα βρέθηκε ότι το 68% των ανδρών διαλέγουν το λάθος μέγεθος και σχήμα προφυλακτικού. Όταν βρήκαν το κατάλληλο, τα επίπεδα της σεξουαλικής τους απόλαυσης εκτοξεύτηκαν.

Πηγή: baby.gr
Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea
Tags: ΣΕΞ

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies