Δέρμα

Τρία σημάδια αφυδάτωσης που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Αρκετές έρευνες κατά τη διάρκεια των ετών έχουν δείξει ότι οι ενήλικες δεν πίνουν την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουν.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα υγρά αποβάλλει το σώμα τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ή κατά την άσκηση. Οι ανάγκες κάθε ατόμου για υγρά είναι διαφορετικές, αλλά οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Δείτε κάποια σημάδια που στέλνει ο οργανισμός όταν είναι αφυδατωμένος.

1. Κούραση, σύγχυση, νεύρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι ή ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τις γνωστικές λειτουργίες. Το φαινόμενο είναι συχνό στους νέους και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να δείχνουν άυπνοι ή αφηρημένοι. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ διαπίστωσε ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μεταβάλει τη διάθεση του ατόμου, την ενεργητικότητα και την ικανότητά του να σκέφτεται καθαρά. Οι ερευνητές όρισαν την ήπια αφυδάτωση ως απώλεια του 1,5% των σωματικών υγρών.

2. Πονοκέφαλος ή σύγχυση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ημικρανία, ακόμη και παραλήρημα. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο δρομείς μαραθωνίου να τρέχουν σε ζιγκ-ζαγκ, επειδή είναι αφυδατωμένοι. Μπορεί επίσης να νιώσετε αδυναμία, ζάλη ή ναυτία, επειδή το σώμα δεν έχει αρκετά υγρά για να τροφοδοτήσει όλα τα όργανα. Ένα άτομο που είναι αφυδατωμένο και συνεχίζει να γυμνάζεται μπορεί να καταρρεύσει.

3. Απουσία ιδρώτα

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα σημάδια αφυδάτωσης και δείχνει ότι το σώμα σας έχει ανάγκη από νερό. Μπορεί επίσης να αποτελεί σημάδι θερμοπληξίας. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ενυδατώσετε άμεσα τον οργανισμό σας.

Πηγή: baby.gr
Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies