Home / Διατροφή / Τι πρέπει να προσέξετε στο ξαναζεσταμένο ρύζι
Τι πρέπει να προσέξετε στο ξαναζεσταμένο ρύζι

Τι πρέπει να προσέξετε στο ξαναζεσταμένο ρύζι

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να καταναλώνουν ξαναζεσταμένο φαγητό, που έχει παρασκευαστεί την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο, κάτι το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι η συνήθης αυτή πρακτική, είναι κάποιες φορές επικίνδυνη, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, καθώς εγκυμονεί το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης.

 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Συγκεκριμένα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.
Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός από το φαγητό

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός από το φαγητό

Το ρύζι είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά και συνοδευτικά ενώ έχει πολλές και σημαντικές …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close