Διατροφή

Έτσι θα παραμείνουν τα τυριά στο ψυγείο φρέσκα

Το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι.

Για να κρατήσετε το τυρί σας φρέσκο για όσο χρονικό διάστημα είναι ανθρωπίνως δυνατό, δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε και τι να ακολουθήσετε από εδώ και στο εξής.

1. Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική μεμβράνη: Ο χειρότερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το τυρί είναι σε πλαστικό περιτύλιγμα. Το τυρί είναι ως επί το πλείστον έλαιο και λίπος, μετά από μερικές ημέρες θα αρχίσει πραγματικά να παίρνει τη γεύση του πλαστικού, η οποία καλύπτει τη γεύση του ίδιου του τυριού.

Για να διατηρήσετε το τυρί σας φρέσκο για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε το χαρτί για τυρί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε. Είναι πορώδες και προστατεύει το τυρί από την έκθεση στον αέρα, ενώ του επιτρέπει να αναπνέει.

2. Μην το τυλίξτε στενά ή πολύ χαλαρά: Υπάρχουν φυσικές οσμές που εκπέμπονται από το τυρί, αφήστε του χώρο να αναπνέει. Ωστόσο, αν τυλίξτε το τυρί σας πολύ χαλαρά, θα καταλήξετε με ένα στεγνό και σκληρό τυρί.

3. Αποθηκεύστε το στο συρτάρι λαχανικών: Ιδανικά, το τυρί πρέπει να διατηρείται μεταξύ 2-7 βαθμών κελσίου Η κατάψυξη μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στην υφή του, οπότε το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το τυρί είναι όσο πιο μακριά από τον καταψύκτη μπορείτε. Βάλτε το στο συρτάρι με τα λαχανικά ή σε ένα χαμηλότερο ράφι, όπου η θερμοκρασία είναι δροσερή, αλλά όχι πάρα πολύ κρύα.

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea
Tags: ΤΥΡΙΑ

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies