Ειδήσεις

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Χίου με πρωτοβουλία του υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

Τη Χίο θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-‘Αμπα προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού, στο Νοσοκομείο και σε Ιατρικό Κέντρο του νησιού.
Ο εξοπλισμός, τελευταίας τεχνολογίας, δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, των προσφύγων και των τουριστών.
Αποτελεί δε πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και φέρει την ονομασία “βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν”.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η παροχή βοήθειας στους Έλληνες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της εισροής προσφύγων και της απώλειας εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Επίσης και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποφάσισε φέτος να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προχωρώντας σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο της Χίου παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού, άλλων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων καθώς και γιατρών και της Διευθύντριας του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Χίο, η πρέσβης, θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Συναγωγής της Χίου, το Ιατρικό Κέντρο Πυργίου, τα Μαστιχοχώρια και καταυλισμό προσφύγων.

 

 

 

 

 

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies