Αδυνάτισμα

Τι πρέπει να προσέχετε με τα light προϊόντα

Η επιθυμία για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι ιδιαίτερα έντονη τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και διανύουμε την «εποχή της δίαιτας».

Ο βασικότερος στόχος μιας δίαιτας αδυνατίσματος είναι ο περιορισμός των προσλαμβανόμενων θερμίδων, ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και να επέλθει σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους.

Τα τρόφιμα μειωμένων θερμίδων ή αλλιώς «light», μπορούν να διευκολύνουν την παραπάνω προσπάθεια, αρκεί να δοθεί προσοχή στο είδος των προϊόντων που επιλέγονται και φυσικά στην ποσότητα.

Και αυτό, γιατί δεν πρέπει κανείς να παραλείπει το γεγονός ότι τα light τρόφιμα μπορεί να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα «κλασσικά», αλλά δεν παύουν να αποδίδουν θερμίδες, οι οποίες θα πρέπει να συνυπολογίζονται στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να ελέγχει κανείς και τη συνολική διατροφική σύσταση του τροφίμου, καθώς ένα light προϊόν μπορεί να περιέχει λιγότερη ζάχαρη, αλλά να είναι πλούσιο σε λιπαρά ή το αντίστροφο.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως τα light προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αρκεί να καταναλώνονται σε ελεγχόμενη ποσότητα.

Επιπλέον, η ετικέτα light δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν «δικαιολογία» για συχνότερη κατανάλωση προϊόντων με λιγότερες θερμίδες, τα οποία ωστόσο παραμένουν «ανθυγιεινές» επιλογές…

 

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies