Home / Υγεία / Τι μπορεί να κρύβει η μειωμένη αίσθηση γεύσης
Τι μπορεί να κρύβει η μειωμένη αίσθηση γεύσης

Τι μπορεί να κρύβει η μειωμένη αίσθηση γεύσης

Οι διαταραχές γεύσης μπορεί να οδηγήσουν σε ολική απώλεια της γευστικής λειτουργίας που συνεπάγεται την αδυναμία αναγνώρισης του ξινού-γλυκού-αλμυρού-πικρού, έως μερική απώλεια της γευστικής ικανότητας ή διάκρισης ορισμένων γεύσεων.

Μελέτη έδειξε πως όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στα ερυθρά αιμοσφαίριά τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά τις αλμυρές γεύσεις.

Άλλες πιθανές συνέπειες της έλλειψής του είναι συχνότερες λοιμώξεις (λ.χ. ιώσεις) και αργή επούλωση των πληγών, επειδή το ιχνοστοιχείο αυτό παίζει ζωτικό ρόλο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην επιδιόρθωση των κυττάρων. Η έλλειψή του είναι πιο συχνή στους νέους, καθώς υπολογίζεται ότι πάσχει το ένα στα πέντε κορίτσια και το ένα στα δέκα αγόρια εφηβικής ηλικίας.

Το κόκκινο κρέας και ειδικά το μοσχαρίσιο και το αρνίσιο, είναι η καλύτερη πηγή (με μία μερίδα εστιατορίου την εβδομάδα είστε καλυμμένοι). Υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο έχουν επίσης οι ξηροί καρποί (ιδίως τα φιστίκια και τα κάσιους) και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Διαβάστε επίσης

Τι μπορεί να σημαίνει η μειωμένη αίσθηση γεύσης

Τι μπορεί να σημαίνει η μειωμένη αίσθηση γεύσης

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι έχουν έλλειψη γεύσης σε αλμυρές ή γλυκές τροφές. Οι διαταραχές γεύσης …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close