Home / Διατροφή / Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό
Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό

Γιατί πρέπει να αποφεύγουν το κρασί όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό

Όσοι έχουν σοβαρή αλλεργία στο αυγό καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση κρασιού.

Σε αρκετά κρασιά, τόσο λευκά όσο και κόκκινα, εμφιαλωμένα και χύμα, χρησιμοποιούνται παρασκευάσματα με βάση τη λυσοζύμη, ένα ένζυμο που υπάρχει εκ φύσεως στο ασπράδι του αυγού, με κύριο σκοπό τον έλεγχο των γαλακτικών βακτηρίων και τη βελτίωση της ποιότητάς τους.

Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται ως διαυγαστικό μέσο η πρωτεΐνη αλβουμίνη που επίσης υπάρχει στο αυγό.

Μετά την εμφιάλωση παραμένουν ίχνη λυσοζύμης ή/και αλβουμίνης στο κρασί, επομένως είναι πιθανό η κατανάλωσή του να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα.

Γι’ αυτόν το λόγο η ενδεχόμενη παρουσία αυτών, όπως και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών, π.χ. ενώσεις θειώδους οξέος, πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στην ετικέτα της φιάλης.

 

 

 

 

 

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε επίσης

Ένα αυγό την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

Ένα αυγό την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα αυγό τη μέρα, έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σε …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close