Home / Διατροφή / Τι κινδύνους κρύβει το χθεσινό φαγητό
Τι κινδύνους κρύβει το χθεσινό φαγητό

Τι κινδύνους κρύβει το χθεσινό φαγητό

Με τροφική δηλητηρίαση κινδυνεύουμε όταν καταναλώνουμε ρύζι που έχει μαγειρευτεί την προηγούμενη ημέρα και δεν έχει φυλαχτεί σωστά.

Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βράσιμό του δεν είναι απαραίτητο ότι καταφέρνει να σκοτώσει όλα τα παθογόνα μικρόβια που περιλαμβάνει.

Η πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν τα μικρόβια στο ρύζι αυξάνεται όταν το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά εξήγησε ο ειδικός για την ασφάλεια τροφίμων στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Benjamin Chapman.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς είναι να βάζουμε το ρύζι στο ψυγείο μέσα στις επόμενες δύο ώρες αφού το μαγειρέψουμε. Επίσης πρέπει να το πλένουμε με αρκετό νερό, κρυώνοντάς το, αφού το βράσουμε.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να το κρατάμε σε ζεστή θερμοκρασία. Σίγουρα πάντως είναι λανθασμένη πρακτική αυτό που κάνουν κάποια εστιατόρια, τα οποία βράζουν το ρύζι το πρωί και το κρατάνε ολόκληρη την ημέρα για να το σερβίρουν όποτε χρειαστεί.

Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρύζι από το σούσι, γιατί περιέχει ξίδι που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν μικρόβια.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης

Πού... παραμονεύει η τροφική δηλητηρίαση;

Πού… παραμονεύει η τροφική δηλητηρίαση;

Επιλέγουμε προσεκτικά τις τροφές που βάζουμε στο τραπέζι μας ώστε να είναι καλής ποιότητας και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close