Home / Διατροφή / Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού
Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού

Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα σε σαλάτες και φαγητά και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη μαγειρική.

Εκτός από τη γεύση, ενισχύουν και τη διατροφική αξία του γεύματος προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Ειδικότερα, τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής υγείας.

Ενδεικτικά, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, στο οποίο έχουμε συμπεριλάβει και το πράσινο μέρος τους, είναι αρκετό για να προσλάβουμε σχεδόν όλη την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ.

Από την άλλη, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α, καθώς και απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο.

Τέλος, στα φρέσκα κρεμμυδάκια θα βρούμε και πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος και του προστάτη.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr