Άγχος

Πώς αντιμετωπίζουν το στρες τα δυο φύλα

Το σεξ και το φαγητό βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων

Τα δυο φύλα έχουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης για την αντιμετώπιση του στρες σε περιόδους πίεσης και δυσκολιών, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές από το University College London ανέλυσαν την συμπεριφορά 115 ανδρών και 250 γυναικών αναφορικά με τις στρατηγικές που ακολουθούν όσον αφορά την αντιμετώπιση του στρες.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να καταφύγουν στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο αναζητώντας την εκτόνωση στο παρηγορητικό φαγητό, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των δυο φύλων το 27% των ανδρών θα εκτονώσει την πίεση που νιώθει κάνοντας σεξ, ενώ την ίδια συμπεριφορά θα επιλέξει μόνο το 11% των γυναικών.

Κι ενώ περισσότερες από τις μισές γυναίκες θα καταφύγουν στο παρηγορητικό φαγητό, λιγότερο από το ένα τρίτο τον ανδρών θα πράξει το ίδιο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η συμπεριφορά των ανδρών υποκρύπτει μια τάση φυγής από τα προβλήματα και εκτόνωσης της έντασης με ένα τρόπο που είναι σίγουρο ότι προκαλεί ευχαρίστηση μια και η έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δημιουργεί αίσθηση ικανοποίησης.

Από την άλλη μεριά η κατανάλωση γλυκών και λιπαρών φαγητών από τις γυναίκες σχετίζεται με την μείωση της έκκρισης της κορτιζόλης, της κατεξοχήν ορμόνη του στρες όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vita.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea
Tags: ΣΤΡΕΣ

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies