Άγχος

Μήπως το άγχος “κλέβει” την ενεργητικότητά σας;

Η αλλαγή της εποχής, η καθημερινή κούραση, το άγχος και υποχρεώσεις ευθύνονται για τη μειωμένη ενεργητικότητα και την πεσμένη διάθεση που νιώθουμε πολλές φορές. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Ο κύριος υπαίτιος για τις μέρες με χαμηλή ενεργητικότητα είναι τα αυξημένα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό σας. Όταν για παράδειγμα έχετε κολλήσει στην κίνηση ενώ πρέπει να πάτε εγκαίρως σε ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού, το σώμα σας εκκρίνει αρκετή αδρεναλίνη και ινσουλίνη για να τρέξετε για ένα χιλιόμετρο. Αν αυτή η ενέργεια παραμείνει αχρησιμοποίητη, η αρδεναλίνη εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο αίμα σας, εκτρέποντας την ενέργεια μακριά από τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Όλη αυτή η διαδικασία θα σας οδηγήσει να νιώθετε κουρασμένοι, ακόμη και με συναισθήματα ήπιας κατάθλιψης, για την υπόλοιπη μέρα.

Πέρα από το προφανές, που είναι να προσπαθήσετε να μειώσετε το επίπεδο του άγχους στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να βελτιώσετε την ενεργητικότητα και τη διάθεσή σας:

Ξεκινήστε τη μέρα με ένα ποτήρι χλιαρό νερό μέσα στο οποίο θα έχετε στύψει μισό λεμόνι. Όχι μόνο θα σας ξυπνήσει φυσικά και θα σας αναζωογονήσει, αλλά θα καθαρίσει τον ουρανίσκο σας και θα ενισχύσει τη λειτουργία του ήπατος.

Κάψτε αιθέριο έλαιο δυόσμου ή ευκάλυπτου στο ειδικό δοχείο ή ψεκάστε μερικές σταγόνες σε ένα μαντιλάκι και εισπνεύστε βαθιά. Αυτό θα διεγείρει το τρίδυμο νεύρο στη μύτη και τον ουρανίσκο σας, κάτι που θα “ξυπνήσει” στη στιγμή την ενεργητικότητά σας.

Δοκιμάστε αυτή την γρήγορη τεχνική πιεσοθεραπείας: τσιμπήστε το σημείο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Κρατήστε το σφιγμένο για δύο λεπτά και μετά σταδιακά απελευθερώστε το.

Πηγή: capital.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies