Home / Διατροφή / Μπορεί το γάλα να ρίξει την πίεση;
Μπορεί το γάλα να ρίξει την πίεση;

Μπορεί το γάλα να ρίξει την πίεση;

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ασκούν προστατευτική δράση έναντι της εμφάνισης υπέρτασης.

Η σχέση αυτή φαίνεται να αφορά κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Σύμφωνα με πρόσφατη μετα-ανάλυση, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά, γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και γάλακτος και γιαουρτιού συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένων επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

bigstock Cheese Plate with Grapes Nuts 64068334

Για την κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή τυριού δεν παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες συσχετίσεις.

Δεύτερη μετα-ανάλυση ανέδειξε, επίσης, αρνητική (δηλαδή ευεργετική για την πρόληψη της υπέρτασης) συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών γενικά, και γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και γάλακτος, με την εμφάνιση υπέρτασης.

Δεν παρατηρήθηκαν στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις αναφορικά με την πρόσληψη γαλακτοκομικών πλήρη σε λιπαρά, γαλακτοκομικών που έχουν υποστεί ζύμωση, γιαουρτιού και τυριού.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί

Διαβάστε επίσης

Θεραπευτική λύση για εκατομμύρια υπερτασικών παγκοσμίως

Θεραπευτική λύση για εκατομμύρια υπερτασικών παγκοσμίως

Θεραπευτική λύση για εκατομμύρια υπερτασικών παγκοσμίως, μπορεί να αποτελέσει η κατάλυση των νεφρικών αρτηριών, ανοίγοντας …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close