Συμβουλές

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε πάντα ΕΣΑΣ;

Η ομάδα του αίματος, ο μεταβολισμός, η άσκηση και οι αλλαγές που προκαλεί στη σύνθεση των υγρών στο σώμα μας, το χρώμα των ρούχων ακόμη και το αν έχουμε πιει μπίρα το βράδυ, είναι όλα παράγοντες που μας κάνουν πιο αγαπητούς προς τα κουνούπια!

Σε κάθε συντροφιά ή οικογένεια υπάρχει ο “γλυκοαίματος”, αυτός ή αυτή που προσελκύει τα κουνούπια και τα τσιμπήματα, δρώντας στην πραγματικότητα ως προφύλαξη για τους υπόλοιπους. Εάν αυτό συμβαίνει σε εσάς, τουλάχιστον δεν είστε μόνοι. Εκτιμάται πως περίπου το 20% των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί για τα κουνούπια και οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτύρονται ότι τους τσιμπάνε περισσότερο από τους γύρω τους σε συνεχή βάση.

Και παρότι οι ειδικοί δεν μπορούν να μας προσφέρουν λύση γι’ αυτή την προτίμηση, πέρα απ’ τη χρήση εντομοαπωθητικών, μπορούν ωστόσο να μας προσφέρουν κάποιες εξηγήσεις γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι το διπλανό σας.

Είστε γλυκοαίματοι!
Έρευνες δείχνουν πως κάποιες ομάδες αίματος μπορεί να είναι πιο… νόστιμες από άλλες. Σε μελέτη σε ελεγχόμενο περιβάλλον βρέθηκε ότι τα κουνούπια πλησίαζαν τους ανθρώπους με ομάδα αίματος 0 σχεδόν με διπλάσια συχνότητα από εκείνους με ομάδα Α. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β ήταν κάπου στη μέση σε σχέση με τη συχνότητα των τσιμπημάτων. Επιπλέον, με βάση τα γονίδιά μας, περίπου το 85% από εμάς εκλύει ένα χημικό σήμα μέσω της επιδερμίδας που υποδεικνύει την ομάδα του αίματος, και τα κουνούπια προτιμούν περισσότερο αυτή την κατηγορία, ανεξάρτητα από την ομάδα του αίματός τους.

Αυτό το ξέρατε;
Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε δίνει… στόχο στα κουνούπια που το μυρίζουν και εντοπίζουν το θύμα τους. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν συνήθως περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. 

Ήπιατε μπίρα; Προσέξτε τα κουνούπια!
Ένα μόνο μεγάλο ποτήρι μπίρας μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα έντομα! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ακόμη ασαφής, αν και οι επιστήμονες θεωρούν πως η αιθανόλη στην ανάσα σας και τον ιδρώτα είναι ο λόγος έλξης, καθώς και η αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies