Ειδήσεις

Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΥ
ΠΕΡΑΣΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που «πέρασε» την Κυριακή μαζί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Η τροπολογία αφορά την θεσμοθέτηση ανταποδοτικής σύνταξης στους μονοσυνταξιούχους, μολονότι αυτός ο κλάδος του ΤΣΑΥ καταργήθηκε με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
Με τη τροπολογία το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης, είναι 0,075 για κάθε 1% προσαύξησης ετήσιων εισφορών. Δηλαδή περίπου 9 ευρώ ετησίως. Για 30 χρόνια παραμονής στον κλάδο των μονοσυνταξιούχων υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη σε 270 περίπου ευρώ.
Οι ήδη μειωμένες συντάξεις του ΤΣΑΥ, οι οποίες με τη μονοσύνταξη ανέρχονται περίπου στα 1.400 ευρώ, εκτιμάται ότι θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους του κλάδου.
Ο Π.Ι.Σ. ενημερώνει επίσης ότι όσοι είχαν και μισθωτή εργασία παράλληλα με την αυτοαπασχόλησή τους, μέχρι τις 12 Μαΐου 2016 οπότε δημοσιεύθηκε το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, δεν υφίστανται καμία μείωση στη σύνταξή τους. Όσοι όμως, συνταξιοδοτηθούν μετά την 12η Μαΐου 2016 και θέλουν παράλληλα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, η σύνταξή τους θα μειώνεται κατά 60%.
Οι συντάξεις των Υγειονομικών μειώθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια και οι ιατροί μετά από τόσα χρόνια προσφοράς με τις μικρές συντάξεις πλέον, δεν θα μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Μετά από την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων για 60 χρόνια, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τις εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου αφενός να χρηματοδοτηθεί το σύστημα, αφετέρου να ανέλθουν οι συντάξεις σε επίπεδο τέτοιο που θα επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση των λειτουργών της υγείας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies