Σεξ & Υγεία

Στυτική δυσλειτουργία; Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών

Νέα έρευνα από την Ιταλία καταδεικνύει πως τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στους άντρες μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν 143 άντρες με διαφορετικού βαθμού στυτική δυσλειτουργία, βρήκαν πως περίπου οι μισοί από αυτούς παρουσίαζαν ανεπάρκεια της βιταμίνης D και μόνο πέντε από τους συμμετέχοντες είχαν τα ιδανικά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης. Επιπλέον, οι άντρες με σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας είχαν επίπεδα βιταμίνης D κατά 24% χαμηλότερα από εκείνα των αντρών με πιο ήπιας μορφής δυσλειτουργία.

Η ανεπαρκής ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό μπορεί να παρακινεί την παραγωγή ελευθέρων ριζών που ονομάζονται ιόντα υπεροξειδίου, σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης Alessandra Barassi, M.D. Η συγκεκριμένη μορφή ελευθέρων ριζών δρα κατά της σωστής λειτουργίας των  αγγείων και των φλεβών. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της αρνητικής επίδρασης είναι η δυσκολία επίτευξης και διατήρησης της στύσης.

“Τα οξείδια του αζώτου, την ποσότητα των οποίων εξαντλούν οι συγκεκριμένες ελεύθερες ρίζες, χαλαρώνουν τις φλέβες, κάτι που αυξάνει τη ροή του αίματος και σε φυσιολογικές συνθήκες προκαλεί στύση”, σημειώνει ο Larry Lipshultz, M.D. Χωρίς την απαραίτητη ποσότητα οξειδίων του αζώτου, ωστόσο, οι αρτηρίες και οι φλέβες δεν χαλαρώνουν αρκετά ώστε να επιτρέψουν τη στύση.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των αντρών που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξετε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σας και αν είναι χαμηλά μπορείτε να συζητήσετε μαζί του για συμπλήρωμα διατροφής.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης μελέτης, η Dr. Barassi αναφέρει πως αυτή την περίοδο μελετά το αν το συμπλήρωμα βιταμίνης D θα μπορούσε να δράσει ως προληπτικό μέτρο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies