Αν ανεβήκατε στη ζυγαριά τώρα μετά τις γιορτές και είδατε τα κιλά σας “τσιμπημένα”, μην πανικοβάλλεστε. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για κατακράτηση υγρών από τα ποτά, το κρασάκι, τα αλμυρά εδέσματα των ημερών. Για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και την κατακράτηση, ο τρόπος είναι απλός.

Αφέψημα λουίζας
Η λουίζα είναι ένα βότανο με λεμονάτο, λεπτό άρωμα, που βοηθάει πολύ τον οργανισμό να αποβάλει τα υγρά που έχει κατακρατήσει αυτές τις μέρες. Θα τη βρείτε αποξηραμένη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα που πωλούν μπαχαρικά και βότανα.
Βάλτε σε νερό που βράζει περίπου 1 κ.σ. λουίζα ή 7-10 αποξηραμένα φύλλα, αφήστε να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και σουρώστε το αφέψημά σας. Μπορείτε να το πιείτε σκέτο, με φέτες λεμονιού ή/και δυόσμο, κρύο ή ζεστό. Ιδανικά, φτιάξτε 2-3 φλιτζάνια και φυλάξτε τα σε ένα θερμός για να πίνετε τακτικά μέσα στη μέρα.

Μην ξεχνάτε όμως και το νερό! Το νερό βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τα περιττά υγρά, ενώ αν δεν πίνετε αρκετό, ο οργανισμός σας έχει την τάση να κάνει κατακράτηση για να μην αφυδατωθεί.

Συνδυάστε άφθονο νερό και αφέψημα λουίζας με μια προσεγμένη διατροφή και σε 2-3 μέρες θα έχετε επανέλθει χωρίς κόπο στα κιλά σας!