Πρωτοχρονιά με πολύ κρύο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις χαμηλές θερμοκρασίες και να κρατήσετε το σώμα σας ζεστό.

  1. Είναι καλύτερο να φορέσετε περισσότερα λεπτά ρούχα παρά ένα μόνο χοντρό πουλόβερ. Οι πολλές στρώσεις υφασμάτων κρατούν περισσότερη ζέστη, ενώ έχετε περισσότερη ευελιξία αν δουλεύετε σε ζεστό χώρο.
  2. Φορέστε γάντια όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για πολύ ώρα, ώστε να μην ενταθεί η ξηρότητα των χεριών σας.
  3. Φορέστε έναν σκούφο ή ένα καπέλο, το οποίο προστατεύει όχι μόνο την θερμότητα που αποβάλλεται από το κεφάλι, αλλά και την υγεία της τρίχας.
  4. Καλύψτε τον λαιμό σας με ένα κασκόλ. Αν φτάνει μέχρι την μύτη σας, ώστε να φιλτράρετε τον αέρα, ακόμη καλύτερα.
  5. Προστατέψετε τα χέρια και τα χείλη σας από το σκάσιμο, βάζοντας κρέμα χεριών και lip balm.
  6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αδιάβροχες μπότες για να κρατήσετε τα πόδια σας και τα δάχτυλα σας ζεστά.

 

Η σημασία της διατροφής

Για να διατηρήσετε σε καλή θερμοκρασία το σώμα σας, προτιμήστε να καταναλώνετε ζεστά φαγητά. Το χλιαρό ζεστό τσάι, τα χλιαρά ζεστά αφεψήματα και η σούπα βοηθούν τον οργανισμό κατά την διάρκεια των κρύων ημερών.

Τρώμε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, μιας και οι θερμίδες από το φαγητό είναι καλός σύμμαχος αντιμετώπισης του κρύου.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Πίνοντας αρκετό νερό βοηθάτε το δέρμα σας να μην αφυδατωθεί.

Επίσης είναι καλό να μην καταναλώνετε αλκοόλ, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια θερμότητας με δυσμενή αποτελέσματα για την καρδιά και τα αγγεία.