Home / Διατροφή / Το ψάρι είναι υγιεινό. Όταν το τηγανίσουμε όμως;
Το ψάρι είναι υγιεινό. Όταν το τηγανίσουμε όμως;

Το ψάρι είναι υγιεινό. Όταν το τηγανίσουμε όμως;

Γνωρίζουμε όλοι πως ψητά ή βραστά τα ψάρια είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άφθονες βιταμίνες. Αν όμως είστε λάτρεις των τηγανητών μεζέδων, τότε το ψάρι είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε χωρίς πολλές τύψεις.

Εφόσον τα καταναλώνουμε με μέτρο, παραμένουν μια θρεπτική τροφή. Ας μην ξεχνάμε πως σημασία έχει Εξίσου σημαντικό ρόλο στην τελική διατροφική αξία του πιάτου παίζουν τα συνοδευτικά. Έτσι, αν συνοδέψετε με τα ψάρια σας με ντοματοσαλάτα, χόρτα βραστά και λαχανικά ή μια πράσινη σαλάτα παίρνετε πολλές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες και όχι πολλές θερμίδες. Αν το παρακάνετε με τα τηγανητά, ωστόσο, και τα φάτε μαζί με τηγανητές πατάτες, τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, τότε εκτοξεύετε την ποσότητα των λιπαρών στα ύψη και ένα υγιεινό πιάτο μετατρέπεται στο εντελώς αντίθετο!

Τα μυστικά του τηγανιού
•    Όταν αλευρώνουμε τα ψάρια, για να παραμείνουν τραγανά μετά το τηγάνισμα, θα πρέπει να είναι πολύ στεγνά ώστε να παραμείνει επάνω τους όσο το δυνατό λιγότερο αλεύρι. Ένα μυστικό για να το πετύχουμε είναι να τα σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας πριν τα αλευρώσουμε.
•    Όταν τρώμε έξω, είναι προτιμότερο να παραγγείλουμε τηγανητά ψάρια μεσαίου μεγέθους (π.χ. μπαρμπούνια, κουτσομούρες και γόπες) καθώς λόγω μεγέθους απορροφούν λιγότερο λίπος από τα μικρότερα όπως η αθερίνα, η μαρίδα ή ο γαύρος.
•    Εάν πρόκειται να τηγανήσουμε χωρίς αλεύρωμα, στεγνώνουμε πολύ καλά τα ψάρια διαφορετικά το νερό θα μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού, ενώ είναι πολύ πιθανό να πεταχτεί λάδι την ώρα του τηγανίσματος.
•    Για να απορροφήσουν όσο το δυνατό λιγότερο λάδι κατά το τηγάνισμα τα ρίχνουμε λίγα λίγα σε πολύ καυτό λάδι.
•    Πριν τα σερβίρουμε τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα “τραβήξει” μέρος από το λάδι.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Πόσο ψάρι είναι το ιδανικό να τρώμε την εβδομάδα

Πόσο ψάρι είναι το ιδανικό να τρώμε την εβδομάδα

Το ψάρι είναι μια από τις βασικές επιλογές της μεσογειακής διατροφής και στην Ελλάδα το …