Home / Υγεία / Έχετε ομάδα αίματος Ο; Είστε καλός στον προσανατολισμό!
Έχετε ομάδα αίματος Ο; Είστε καλός στον προσανατολισμό!

Έχετε ομάδα αίματος Ο; Είστε καλός στον προσανατολισμό!

Η ομάδα του αίματός μας καθορίζεται από την ποικιλία των αντιγόνων (πρωτεΐνες και σάκχαρα) που υπάρχουν στο αίμα μας. Ανάλογα με την παρουσία των πρωτεϊνών αυτών το αίμα μας ανήκει στην ομάδα Α, Β, ΑΒ ή Ο.

    Η ομάδα Ο+ αντιστοιχεί στο 38% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η ομάδα Ο- μόλις στο 7%.

Γιατί η ομάδα Ο είναι τόσο ιδιαίτερη

Αντίθετα με τις άλλες, η ομάδα αίματος Ο δεν περιέχει αντιγόνα, μια ουσία που προκαλεί την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού όταν αυτός δέχεται “επίθεση” από εισβολείς. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι με ομάδα Ο είναι πανδότες, ωστόσο μπορούν να πάρουν αίμα μόνο από τη δική τους ομάδα.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως η ομάδα αίματος έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και θα μπορούσε να αποτρέψει διάφορες ασθένειες. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν όλοι στο θέμα. Σύμφωνα με ορισμένους, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ασθένειες όπως έλκη ή προβλήματα με το θυρεοειδή. Αυτό συμβαίνει επειδή όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο διαθέτουν συνήθως χαμηλά επίπεδα ιωδίου και θυρεοειδικών ορμονών, ενώ έχουν επίσης χαμηλά επίπεδα οξύτητας στο στομάχι τους γι’ αυτό και πάσχουν λιγότερο συχνά από έλκος.

Επιπλέον, μια άλλη μελέτη απέδειξε πως οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προβολή. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με ομάδες Α, Β και ΑΒ διέθεταν ένα γονίδιο, το Adamts7, που αύξανε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.

Η ομάδα αίματος και ο χαρακτήρας σας

Στην Ιαπωνία, είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν γνωρίσετε κάποιον να ζητήσετε να μάθετε την ομάδα του αίματός του. Μάλιστα, οι Ιάπωνες θεωρούν πως η ομάδα αίματος επηρεάζει την προσωπικότητα. Έτσι, ένας άνθρωπος με ομάδα αίματος Ο θα είναι ένας άνθρωπος υπεύθυνος, δραστήριος, παραγωγικός, συγκεντρωμένος και γεμάτος ενεργητικότητα. Επιπλέον, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λογική περισσότερο απ’ όλους και έχουν καλό προσανατολισμό.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19

Μεγαλύτερη στήριξη στη δημόσια υγεία και στην καινοτομία στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία Covid-19 …